В Івано-Франківську прецедент: громадськість вимагає перемовин із забудівниками. Розпочато збір підписів


Громадська ініціатива «Збережемо старий Івано-Франківськ» ініціює діалог з замовником будівництва по вулиці Вірменська, 1.

Громадські активісти сподіваються на зустріч із забудівниками Вірменської, 1 з О.Оришком та І. Пукішом. За попередньою інформацією, ця зустріч повинна відбутися уже наступного понеділка.

Вчора відбулися збори ГІ «Збережемо старий Івано-Франківськ». Громадськість розпочала збір підписів під зверненням, яке опубліковано нижче. Звернення знаходиться у книгарні «Лілея-НВ» (біля управління Міндоходів в області).

Громадська ініціатива «Збережемо старий Івано-Франківськ»  закликає усіх іванофранківців прийти і підписати звернення сьогодні, у п'ятницю до 19.00 та завтра, у суботу, до 16.00.

Заява

Громадськість Івано-Франківська - фахівці у сфері містобудування та архітектури, мистецтвознавці, краєзнавці, історики, журналісти та інші активні мешканці міста, які об’єдналися у громадську ініціативу "Збережемо старий Івано-Франківськ", серйозно стурбовані тим, що будівництво на вулиці Вірменська, 1, яке ведеться в історичному середмісті може мати незворотній вплив на обличчя міста.

На нашу думку, з точки  зору інтеграції будинку в зовнішнє середовище до даного проекту є чимало зауважень. Образ даної будівлі, пропорції та пластика фасаду швидше заперечує, а не підтримує існуючий характер забудови.

Оминаючи всю неоднозначну історію будівництва та розуміючи  значимість та можливий незворотній  вплив на обличчя міста (сформоване містобудівне середовище), щиро просимо Вас призупинити будівництво і винести проект на розгляд фахівців, а саме – на містобудівну та постійно діючу робочу групу з питань охорони культурної спадщини (консультативну раду) згідно законодаства. Просимо залучити до розгляду проекту представників громадськості.

 

До теми: Громадськість Івано-Франківська стурбована будівництвом на Вірменській, 1

До теми: Захистити старий Івано-Франківськ: без історико-архітектурного плану місто втратить проект Ради Європи

До теми: Жителі Івано-Франківська об′єднуються для порятунку архітектурної індивідуальності міста

До теми: Віктор Анушкевичус підтримує громадську ініціативу "Збережи старий Івано-Франківськ"