В Івано-Франківську пройде «День Миру»


В Івано-Франківську 13 квітня о 12 годині для маленьких франківчан проводитиметься «День миру». Захід відбуватиметься на площі перед кінотеатром «Люм`єр».

Як зазначає директор «Івано-Франківського рекламно-інформаційного центру», організатор дійства Вікторія Шахоріна, захід триватиме чотири години, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

На думку пані Вікторії, дійство сприятиме популяризації миру та відмежуванню дітей від подій, що відбувалися й досі тривають в Україні. А також сприятиме становленню творчих здібностей підростаючого покоління. 

Необхідність проведення таких заходів в місті жінка бачить і в тому, щоб «витягнути» дітей від моніторів комп`ютерів та екранів телевізорів. Натомість, об`єднати їх за цікавими іграми, розвагами, творчими конкурсами, флеш-мобами на свіжому повітрі.

Захід розпочнеться із театралізованої Хресної дороги, в якій візьмуть участь семінаристи духовної семінарії. Планується й проведення конкурсу малюнку на тему «Мир у серці».

До складу журі конкурсу увійдуть відомі художники, митці міста, а переможці отримають подарунки. Ще один малюнок під назвою «З вербою мир до нас прийде», уже на бруківці, малюватимуть учасники свята. Також буде проведений флеш-моб "живий ланцюг-голуб". Також планується майстер-клас із виготовлення паперових голубів, після чого учасники свята «відпустять» їх в небо на кольорових повітряних кульках.