В Івано-Франківську серед кримінальних правопорушень найбільше крадіжок і шахрайств


У прокуратурі міста Івано-Франківська під головуванням прокурора міста Василя Никофорука проведено координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів, податкової інспекції, заступником міського голови та головами сільських рад Івано-Франківської міської ради.

На нараді обговорено стан боротьби із злочинністю та корупцією, додержанням законодавства при проведенні досудового розслідування кримінальних правопорушень правоохоронними органами та прокурорського нагляду з цих питань. 

Серед кримінальних правопорушень, скоєних в Івано-Франківську, найбільше злочинів проти власності – це в основному крадіжки та шахрайства, а також  проти здоров’я і життя особи. Рівень злочинності на 10 тисяч населення складає 31,9 кримінальних правопорушень. Відтак, зважаючи на це, підходи до оперативно-розшукової діяльності щодо виявлення, розслідування і попередження злочинів та організації роботи вимагають кардинальних змін. 

За підсумками координаційної наради учасниками затверджено ряд заходів, спрямованих на зміцнення законності та правопорядку в обласному центрі.