В Івано-Франківську шукають кошти на багаторівневий паркінг


Про необхідність будівництва багаторівневого паркінгу наголошують в Івано-Франківську.

Затори на дорогах в середмісті Івано-Франківська значною мірою пов’язані із тим, що водії паркуються не належним чином. Проблеми паркування, в свою чергу, пов'язані ще й  з різким зростанням кількості автомобілів в місті. Приміром, лише в Івано-Франківську зареєстровано 54 тисячі легкових і 10 тисяч вантажних автомобілів. Проблему із паркуванням, на думку чиновників, вирішить багаторівневий паркінг.

Таку будівлю планують спорудити найближчим часом. Лиш би кошти знайшлися, а місце обіцяють знайти. Навіть є напрацювання щодо можливого місця будівництва. Як зазначає у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» директор Департаменту житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку міськвиконкому, Михайло Смушак, в Івано-Франківську є кілька варіантів, де можливе будівництво згаданої споруди.

«Одним із варіантів може стати вулиця Ленкавського, де раніше було приміщення «Шкірфірми», - коментує Михайло Володимирович. – Дуже хорошим місцем, майже в самому центрі, стало б будівництво споруди на вулиці Мельника, там, де нині розташований недобудований торговий центр. А ще розглядаємо вулицю, де нині знаходиться так званий «п’яний базар».

Хоча, чиновник наголошує, що нинішнє законодавство не сприяє пожвавленню інвестиційної діяльності, відтак і будівництву паркінгів. Ще однією проблемою, на думку Михайла Смушака, є небажання самих водіїв платити за паркування. Людям легше припаркувати авто в недозволеному місці чи в пішохідній зоні, а ніж платити кошти за стоянку.