В Івано-Франківську відбувся флеш-моб "Читати - це модно!"


Флеш-моб під назвою «Читати – це модно» відбувся недільного вечора в центрі міста: під стінами однієї з книгарень зібралися ті, хто не уявляє свого життя без книги.

«Нинішній захід є соціальним, - розповідає ініціатор акції Валентина Печарська. – Ідея його в тому, щоб зібрати в конкретному місці людей, причому кожен мав прийти зі своєю улюбленою книжкою. Під стінами книгарні охочі фотографувалися і отримали своє фото з книгою від професійного фотографа. А ще відбувся розіграш сучасних книг. Одночасно така акція відбулася і в Калуші. Таким заходом ми хотіли прищепити нашій молоді повагу до книги, адже через сучасні гаджети вони забувають, що можна читати. Навіть якщо й читають – то переважно електронні книги. Але ж ніщо не замінить шурхіт сторінок і запах друкованої книги».

Серед учасників флеш-мобу було й доволі багато дітей. Кожен з них прийшов улюбленою книжкою, дехто мали в руках й по кілька штук. Приміром, 11-річний Андрій приніс «Гаррі Поттера». Хлопчик розповідає, що дуже любить читати і «за його плечима» вже 15 книжок.

«Я вважаю, що крім перегляду телевізора та гри на комп’ютері слід і багато читати, - розповідає Андрійко. - Раніше до читання залучали батьки, а тоді я сам зрозумів, що читати – це класно».

День