В Івано-Франківську вкрали землі на 30 мільйонів гривень


Прокуратурою Західного регіону України викрито незаконне заволодіння землями оборони ринковою вартістю понад 30 млн грн у м. Івано-Франківську.

Івано-Франківська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України за результатами перевірки додержання вимог законодавства щодо збереження земель оборони встановила факт вчинення кримінальних правопорушень посадовими особами ТОВ «Актуаріс».

Установлено, що посадові особи Товариства з обмеженою відповідальністю заволоділи чужим майном - землями оборони у м. Івано-Франківську, склавши завідомо підроблений документ - акт прийому передачі земельних ділянок у власність до статутного капіталу. На підставі підроблених документів було оформлено право власності ТОВ «Актуаріс» на земельні ділянки Міноборони України, загальна площа яких становить 17,7 га, а ринкова вартість - понад 30 млн. грн. 

Як зазначив начальник відділу захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Західного регіону України Євген Гладій, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Відомості про кримінальні правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Досудове розслідування триває.