В Івано-Франківську заслухали свідків обвинувачення у справі Галюка


4 липня минулого року в Івано-Франківську проходила акція «Ще трохи - і вибухне». Після акції був затриманий один з її учасників Станіслав Галюк.

Йому висунули обвинувачення в тому, що він буцімто кинув петарду під ноги правоохоронцю, який після цього отримав опіки 2-го ступеня.

Сьогодні, 16 січня відбулось чергове засідання суду у справі обвинуваченого, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Під час судового засідання планувалось заслухати свідків зі сторони обвинуваченого. Проте з декількох свідків на засіданні був присутній тільки один. Це міліціонер міського відділу міліції Перто Залізняк.

З яких причин не з’явились інші свідки суду не відомо.

Свідок Залізняк під присягою зазначив, що практично впевнений у тому, що саме молодик  Галюк кинув петарду під ноги працівнику ДАІ. Адже за його словами, він спостерігав за Галюком впродовж всієї акції. Серед пів сотні мітингуючих звернув увагу саме на нього.

«Акція тривала близько 15-20 хвилин. Весь цей час я спостерігав за Галюком. Він весь час вертівся і крутився. Намагався сховати своє обличчя. Втекти десь позаду друзів», - зазначив пан Залізняк.

Проте міліціонер не бачив, як Галюк кинув петарду і не скриває цього.

«Я побачив як щось летить в сторону працівника ДАІ. Від цього йшов дим. Після цього звернув увагу на Галюка. Він старався сховатись за своїми друзями. Я не бачив як він кинув петарду, але думаю, що це зробив він», - наголосив Залізняк.

Такі слова свідка викликали здивування в обвинуваченого Галюка.

«А якщо ви стільки часу спостерігали за мною, то як ви не замітили, що в мене на руці є татуювання?», - запитав Галюк у міліціонера.

Натомість, той відповів, «все через те, що Галюк постійно крутився в різні боки».

Нагадаємо, акція «Ще трохи – і вибухне» проходила на початку липня, а Залізняк опізнав Галюка 27 серпня. До того ж йому не показували інших підозрюваних.

Інших свідків обвинувачення планують заслухати 27 січня.