В Івано-Франківську затвердили бюджет на 2024 рік


Івано-Франківська міська рада прийняла бюджет територіальної громади на 2024 рік.

Як повідомив у мережі міський голова Руслан Марцінків, із загального фонду, що складає 3,6 млрд, серед пріоритетних витрат 527 мільйонів - на підтримку ЗСУ. Зокрема, 300 мільйонів гривень спрямують на обороноздатність. Це закупівлі для військових (дрони, автомобілі), субвенції тощо.

"Також тут 1,5 млн грн для підтримки добровольчих формувань- 1,5 млн.грн. 216 мільйонів гривень – на соціальну підтримку захисників. З основних - 100 мільйонів заклали на виплати на амуніцію, 63,6 мільйона - на виплати сімʼям загиблих захисників та учасників АТО, 20 мільйонів гривень – на одноразові виплати пораненим, яка у 24 році складе 30 тис грн., 18 мільйонів гривень - виплати на реабілітацію військових по 10 тис кожному. Ще 2 мільйони передбачили на виплати з нагоди народження дітей у сімʼях військових, 1.0 млн.грн - одноразова допомога з нагоди дня народження дітей до 18 років, батьки яких призвані на українсько-російську війну, 3 млн. грн - допомога військовим на відшкодування ЖКП, які не набули статусу УБД і беруть участь у захисті Батьківщини. До слова, цього року ми виплачували 3 тис грн, а з нового року - 5 тис грн. 55 млн заклали на реалізацію програми безбарʼєрного середовища. Адже зараз це виклик сьогодення. Збільшується кількість людей з інвалідністю в тому числі через поранення захисників. Тому мусимо прийняти цей виклик і робити все, щоб забезпечити інклюзивну інфраструктуру",- повідомив мер.

Крім того, депутати виділили:

125 млн - соціальні виплати. Зокрема, виплати онкохворим, мешканцям золотого віку, з нагоди народження дітей тощо.

3 млн грн - стипендії для талановитих учнів, обдарованих студентів.

1,5 млн грн - на оздоровлення дітей пільгових категорій.

1 млн 890 тис грн - на підтримку спортсменів (стипендії, виплати за визначні досягнення тощо)

82 млн грн заклали на забезпечення харчування дітей пільгових категорій.

Також серед видатків - забезпечення роботи критичної інфраструктури, в т.ч. оплата енергоносіїв, пального для комунальної техніки, зарплат працівників медичної, освітньої галузі, комунальних підприємств тощо.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!