В Івано-Франківську завтра відбудеться чемпіонат України з боксу


Завтра в Івано-Франківську почнуться бої XXII чемпіонату України з боксу серед чоловіків. Прикарпаття приймає змагання такого масштабу вперше з 1972 року.

Сьогодні організатори розповіли журналістам про особливості цьогорічного чемпіонату. На події побував і кореспондент sport.if.ua.

На чемпіонат України з’їхалися понад 200 учасників з усіх областей України. Це є одним з етапів відбору національної збірної команди України з боксу.

«Перш за все дякую Івано-Франківську, що в такий непростий час взяв на себе ініціативу провести чемпіонат України, взяв на себе і фінансову, і організаційну ношу, — говорить перший віце-президент Федерації боксу України Олександр Павелець. — Впевнений, організатори впораються на відмінно. Цей чемпіонат покаже нам нові таланти, які наступного року почнуть підготовку до Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро».

Ми надзвичайно раді проводити чемпіонат України саме на Прикарпатті, — заявив державний тренер штатної збірної команди України Олександр Гуренко. — Це особлива подія в боксі, я кажу це відповідально. Пройшов рік від початку нового олімпійського циклу, і ми вже готуємося до Олімпіади в Ріо-де-Жанейро 2016 року. Саме на цьому чемпіонаті ми відберемо найкращих спортсменів, які з допомогою науки, медицини, сильних фахівців будуть готуватися до Олімпійських ігор. Висловлюю слова вдячності організаторам, меценатам, які доклали чимало зусиль для проведення цього чемпіонату. персональна подяка директору івано-франківського Коледжу фізвиховання Любомиру Пасічняку, віце-президентам Івано-Франківської обласної федерації боксу Андрію Савчуку, Іванові Данилишину, дякую владі в особі губернатора Івано-Франківщини. Цей чемпіонат проводяться під безпосереднім керівництвом Міністерства сім’ї, молоді та спорту та міністраРавіля Сафіуліна, а також президента Федерації боксу України народного депутата Володимира Продивуса».

«Цей чемпіонат для нас дуже важливий, — каже головний тренер національної збірної команди України з боксу Дмитро Сосновський. — У нас сьогодні відбувається зміна поколінь. Протягом останніх чотирьох років українські боксери перемагали в командних змаганнях на чемпіонатах Європи, світу і Олімпійських іграх. Це велике досягнення усього українського боксу. І зараз формується нова команда, і цю команду ми будемо відбирати саме в Івано-Франківську. На Прикарпатті вже традиційно на високому рівні відбуваються багато боксерських змагань, міжнародні матчеві зустрічі, тому я думаю, що тут все пройде добре. Думаю, що наші боксери і тренери потішать прикарпатців хорошим боксом».

Організатори чемпіонату — Міністерство сім’ї, молоді та спорту, Федерація боксу України та Федерація боксу Івано-Франківської області. Змагання відбуватимуться за підтримки голови Івано-Франківської ОДА Василя Чуднова, президента Івано-Франківської обласної федерації боксу Ігоря Халаменди та Івано-Франківської міської організації Партії Регіонів України.

«Міська організація Партії регіонів разом із обласною федерацією боксу за останні роки провела не один міжнародний турнір, — нагадав голова Івано-Франківської міської організації Партії Регіонів України Ігор Дутка. — Але вперше в Івано-Франківську проходить чемпіонат України з боксу. Для нас це велика честь. Ми доклали усіх зусиль, щоб змагання пройшли на високому рівні, і були цікавими і для вболівальників. Усе має пройти достойно, щоб уся Україна бачила, що в Івано-Франківську бокс підтримують на високому рівні. Думаю, усім сподобається».

«Дякую Федерації боксу України, яка дала можливість провести в Івано-Франківську ці змагання, — каже віце-президент федерації боксу Івано-Франківської області Андрій Савчук. — В Івано-Франківську давно не було змагань такого масштабу. Треба подякувати президенту Федерації боксу Івано-Франківської області Ігорю Халаменді, адже з його допомогою ми можемо провести ці змагання».

«Спортсмени представляють нашу державу на міжнародних аренах, зокрема й боксери, — говорить віце-президент федерації боксу Івано-Франківської області Олександр Долішній. — Такі змагання, які ми сьогодні приймаємо, можливо провести завдяки людям, які присвятили все своє життя цьому виду спорту, які докладають усіх зусиль, щоб розвивався спорт і розвивалася наша молодь. Ми як господарі цього чемпіонату докладемо усіх зусиль, щоб він став видовищним, люди отримали нормальні умови. Ми дуже вдячні за те, що чемпіонат проходить саме в нас».

Отже вже завтра в Івано-Франківську в манежі Коледжу фізвиховання починаються бої XXII чемпіонату України з боксу серед чоловіків. Нагадаємо розклад змагань:

3-6 грудня попередні поєдинки. Ранкова сесія о 12:00, вечірня — о 17:00. У вівторок, 3 грудня, о 17:00 відбудеться урочиста церемонія відкриття чемпіонату.

У суботу, 7 грудня, о 14:00 півфінальні бої.

У неділю, 8 грудня, об 11:00 фінальні бої.