В Івану-Франківську повоюють з паркуванням на тротуарах


Основною ознакою неблагополучного міста є те, що автомобілі паркують на тротуарах. Тож в Івано-Франківську прагнуть змінити такий статус на протилежний.

Як зазначає на конференції щодо мобільності в Івано-Франківську керівник КП «ТЦ Сервіс-Авто», Андрій Строїч, за даними на грудень 2013 року в обласному центрі налічується 54 тисячі одиниць легкового транспорту та 10 тисяч – вантажного. Такі цифри показують, наскільки необхідними є місця для паркування. І можна зрозуміти, чому декотрі франківчани паркуються на тротуарах.

Хоча, як зазначає Андрій Строїч, щодо неправильного паркування теж є певні пропозиції. Зокрема, накладати штрафи не лише на водіїв, а й власників транспортних засобів, що припарковані невідповідним чином. А також, повинні бути певні засоби впливу на тих, хто не виконує правила. Приміром, блокування коліс чи накладання штрафу.

Як передає кореспондент «Бліц-Інфо», ще одне, що запропонували на заході для оптимізації транспортної мережі, зменшення заторів в центрі міста та вирішення проблеми паркування – це пропаганда велоруху. Якщо збільшиться кількість користувачів велосипедами – то й проблема з паркуванням на тротуарах зникне само собою.