В Калуській ТГ пролунали останні дзвоники. 27 випускників отримають "золоті" медалі


Для 8960 школярів Калуської громади пролунав останній дзвоник. Серед них – 795 наймолодших, які здолали 1 сходинку та перейшли у 2 клас.

Як повідомив міський голова Калуша Андрій Найда, цьогоріч навчання у 9 класі завершило 960 випускників, з них – 92 – з відзнакою. 386 випускників-одиннадцятикласників прощаються зі школою. Наполегливою працею 27 з них отримають золоті медалі, 23 – срібні.

"Не зважаючи на всі труднощі, учні, вихованці позашкільних закладів під керівництвом педагогів не тільки навчалися, а й змагалися в олімпіадах, конкурсах. І за їх результатами 107 здобувачів освіти ліцеїв, гімназій, позашкільних закладів отримали премії. А також матеріально відзначені і 116 вчителів, вихованці яких досягли високих результатів на обласних, всеукраїнських етапах олімпіад, конкурсах. А після канікул свої двері відчинять ліцеї та гімназії для 785 майбутніх першокласників. Саме в ці дні відбувається зарахування їх до 1 класу!",- каже мер.

Почесне звання «Учень року» цьогоріч отримав учень Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка Юрій Псюк, який здобув найбільше перемог. Премією ім. Дмитра Бахматюка нагороджена випускниця цього ж закладу Софія Семенюк.

"Серед учнів шкіл – 279 юних мешканців громади, які через війну вимушено змінили своє місце проживання та навчалися в закладах освіти Калуської громади. 588 учнів здобували освіту за кордоном. Але віримо, знаємо, Перемога скоро! І наші діти повернуться у рідні школи. Адже у нас найкращі заклади освіти, найкращі педагоги! Щира вдячність освітянам, батькам, дітям за надійний тил. За проведену масштабну волонтерську діяльність, за підтримку наших військовослужбовців. За те, що Калуська громада згуртовано приймає та долає всі виклики в умовах воєнного стану",- написав Найда.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!