Голова ВЛК продавав довідки з вигаданими хворобами за 5500 доларів


Продавали довідки ВЛК з вигаданими хворобами за 5500 доларів США - повідомлено про підозру голові Овідіопольської військово-лікарської комісії.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

"Голові Овідіопольської позаштатної військово-лікарської комісії повідомили про підозру у сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України)",- йдеться у повідомленні прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний разом зі співучасниками за гроші виготовляли довідки військово-лікарської комісії з вигаданими хворобами. Так, у грудні 2023 року підозрюваний разом з лікарем “на замовлення клієнта” за 5500 доларів США незаконно виготовили довідку військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, які дозволяли йому безперешкодно перетинати державний кордон України.

Тоді у вказаному кримінальному провадженні було повідомлено про підозру лікарю однієї з лікарень Одещини у сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 К України).

Наразі повідомлено про підозру голові Овідіопольської позаштатної військово-лікарської комісії.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!