В Міноборони кажуть, що літак могла збити лише російська армія, - джерело


Пуск ракети по Боїнгу-777 вчинив російський екіпаж з зенітно-ракетного.

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів журналіст Юрій Бутусов.

"Літак збили в районі села Огаково, поблизу Тореза. За даними джерела в Міноборони, в районі Тореза і Сніжного були активні прольоти української військової авіації, насамперед військово-транспортної. Російське ППО допомагає терористам і допомагає знищувати українські літаки в тому районі, в тому числі районі падіння Боїнга. 

Ми пам'ятаємо, що вже був збитий український АН-26 три дні тому, наш був збитий на висоті 6200 метрів, це набагато більше тієї висоти, на якій можливо збити літак за допомогою ПЗРК.

Тому, швидше за все це був зенітно-ракетний комплекс "БУК" і пуск здійснив російський екіпаж, тому що це складна техніка і якомусь терористу її використовувати не вдасться. Я вважаю, що відповідальність повністю на совісті російської федерації, президента Росії Путіна і всієї кремлівської банди", - сказав він.

На його думку, "Росія давно вийшла за рамки правових норм і правил, веде війну проти України, жодних терористів в зоні АТО вже немає, там російські війська. Жодні чеченці не здатні керувати десятками «градів», танків, не здатні в складі військових частин діяти, більше того – вже є підтвердження «дій» на території Донбасу «зелених чоловічків".

Журналіст висловив сподівання, що "міжнародна спільнота зрозуміє, що російський тероризм – це не лише проблема України і Росії, а і всього світу". 

На переконання Бутусова, "забезпечити розслідування в районі падіння лайнера наразі неможливо. Проте,  я вважаю, що в нас будуть дані, думаю що з різних супутникових систем за ним спостереження велося і результати розслідування, я вважаю, ми отримаємо дуже скоро".

Як повідомлялось раніше, літак Боїнг-777 малазійських авіаліній збили терористи в районі міста Торес Донецької області.