В обласній раді створили Консультативну раду з питань місцевого самоврядування


В обласній раді утворена Консультативна рада з питань місцевого самоврядування.

Її перше засідання відбулося 21 квітня 2021 року. Очолив Консультативну раду голова обласної ради Олександр Сич, йдеться на сторінці обласної ради.

"В нас є потреба координувати дії між обласною радою та радами територіальних громад в області, підтримувати один одного, виступати перед вищими органами влади, чи то Кабінету міністрів України, чи то Верховної Ради України, з узгодженими позиціями щодо вдосконалення законодавства з питань місцевого самоврядування", - розповів Олександр Сич.

До складу Консультативної ради увійшли перший заступник і заступник голови обласної ради, голови районних рад і територіальних громад. Водночас з метою оперативної форми роботи було створено президію Консультативної ради з числа заступників голови обласної ради та Дубовецького сільського голови, Делятинського селищного голови, Коломийського міського голови і Голови Калуської районної ради, а ще керівника Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

В ході першого засідання новоствореної Консультативної ради перший заступник голови обласної ради Василь Гладій поінформував членів консультативної ради про особливості обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування та про ІХ обласну спартакіаду серед депутатів місцевих рад області. В свою чергу заступник голови обласної ради Микола Палійчук озвучив проблемні питання бюджетів територіальних громад області.

Окрім цього директори комунальних підприємств обласної ради "БУДІНВЕСТ", "ПРО-ЕКСПЕРТ" та "ЦЕНТРАЛІЗОВАНА ЗАКУПІВЕЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ" ознайомили присутніх з діяльністю підприємств.

Також виконувач обов’язків начальника служби у справах дітей ОДА Віталія Попович розповіла про реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в області та роль територіальних громад у цьому процесі, а начальник Головного управління Державної податкової служби в області Ірина Столярик поінформувала про можливості співпраці з органами місцевого самоврядування та заходи щодо наповнення місцевих бюджетів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!