В Оболонському райвідділі міліції Києва перебувають двоє калушан


22 січня близько 14.00 під час сутичок з "Беркутом" у Києві було затримано калушан Василя Слівінського та Віталія Маліборського.

Спочатку зі сцени Майдану озвучили інформацію, що калушанина розшукують, а потім стало відомо, що він затриманий.

Народний депутат Ольга Сікора повідомила “Вікнам”, що вона спілкувалася із обома затриманими. Також із ними спілкувався адвокат, що він представляє інтереси «майданівців». Це київське адвокатське об’єднання «Український адвокат».

Василь Слівінський та Віталій Маліборський перебували у автозаку разом. Тепер їм не дають спілкуватися, — сказала Ольга Сікора.

Вона повідомила, що встановила зв’язок із дружиною Василя Слівінського та його сином, який намагається дати вирішення справі.

Ольга Сікора відвідує табір калушан у Києві регулярно, що ним керує Іван Стратієнко.

— Скалічених маса. Близько 20 чоловік у автозаку. Вони вихоплюють людей із вулиці, — каже Ольга Сікора. — Наприклад, Василь  Слівінський не йшов на Грушевського і не ліз у бійку. Він стояв на перехресті вулиць і дивився. Підбігли «беркутівці». Там була вчинена провокація, коли «тітушки» — 20-30 молодиків — затіяли бійку.

 

Ольга Сікора закликає калушан поводитися помірковано. У разі непередбачуваних ситуацій чинити раціонально.

— На щастя, Василь Слівінський не підписував ніяких заяв у міліції, тому підстав для пртягнення його до відповідальності немає, — каже Ольга Сікора. — Є хороший адвокат. Тепер ми чекаємо, поки прокуратура Оболонського району підпише підтвердження або відмову. Підстав для прокуратури для висунення звинувачення немає.

— Його просто хапнули, а не затримали, — сказав «Вікнам» у телефонній розмові Іван Стратієнко. — Чоловік приїхав до Києва разом із автобусом, який прибув у понеділок 20 січня. Він ніс варту на барикадах. У нас після несення варти є вільний час, шість годин. Кожен їх використовує, як може. Він пішов на Грушевського.

Ольга Сікора запевнила, що жоден із калушан, що беруть участь у Євромайдані, не залишиться без адвокатської підтримки. За її даними, тільки у Оболонському райвідділі міліції перебуває 70 чоловік.

— Людей хапають просто на вулиці. Знайомий мені розповів, що у нього на очах чотирьох хлопців, на вигляд студентів, схопили і посадили у автозак, — розповіла Народний депутат Ольга Сікора.

Як стало відомо, іванофранківець Олександр Костур, якого побили “беркутівці”, також перебуває у міліції.