В ОДА розкритикували темпи підготовки Бурштина до опалювального сезону. Мер каже - встигнуть


В Бурштині готуються до переходу з централізованого опалення на модульні котельні.

Як повідомив під час наради в ОДА т. в. о. директора департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації Богдан Демкович, в області триває підготовка до нового опалювального сезону. Втім у Бурштинській громаді є проблеми з темпами підготовки, інформує кореспонеднтка Бліц-Інфо.

"Бурштинська ТЕС зараз перебуває у зруйнованому стані, тож місто до нового опалювального сезону має перейти на альтернативні способи опалення. Зараз міська влада Бурштина планує будувати модульні котельні. Втім, ми вважаємо, що роботи проводяться недостатньо швидко. Потрібно прискоритись, щоб встигнути до початку опалювального сезону",- каже чиновник.

Своєю чергою міський голова Бурштина Василь Андрієшин підтвердив, що Бурштинська ТЕС не буде відновлена до зими, тому треба готуватися до будівництва котелень, щоб забезпечити місто альтернативним теплом. Втім, запевнив, що місто вкладеться в терміни.

"Ми запросили спеціалістів зі Львова, які розробляють документацію, звернулись в міненергетики. Зараз дещо переробляємо. Обладнання для модульних котелень, ми забезпечимо через міжнародні фонди. Я на 99% впевнений, що необхідне обладнання буде доставлене у відповідний термін. Але є інші проблеми. Нам треба кошти, щоб зробити сам проєкт, а також проєкти по підводу газу і оплатити проведення робіт. Загалом додатково необхідно 15 мільйонів. Ми розраховували на свої кошти, але Бурштинська ТЕС не може платити податки, тож нам не вистачає коштів щоб виконати роботи. Тому звертаємося про допомогу до обласного бюджету. Ми розглядаємо можливість також взяття кредиту, якщо буде така необхідність",- каже мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!