В Одесі сталася стрілянина, поранено нацгвардійця. Кваліфікували хуліганство


В Одесі боєць Нацгвардії отримав поранення внаслідок стрілянини біля парка Шевченка, стрільця затримано.

30 липня до чергової частини Приморського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на вул. Маразлієвській біля парка Шевченка сталася стрілянина, інформує прес-служба нацполіції в Одеській області.

Під час з’ясування всіх обставин події було встановлено, що четверо бійців Національної гвардії несли службу з охорони публічної безпеки і порядку  на вулицях Одеси. Між ними та групою з трьох молодиків виникла сварка, яка переросла у бійку. 29-річний житель Одеської області дістав стартовий пістолет, перероблений під травматичну зброю, та здійснив кілька пострілів у бік 26-річного військовослужбовця Національної гвардії.

Після стрілянини група молодиків почала втікати у бік вул. Троїцької, де вони були затримані іншими військовослужбовцями Нацгвардії. Потерпілого було доставлено до медичного закладу, де лікарі йому поставили діагноз: вогнепальне поранення грудної клітини та тазу. Після надання медичної допомоги чоловік від госпіталізації відмовився.

Затриманих молодиків доставили до Приморського відділу поліції Одеси. Зловмисника, який стріляв, затримано, він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Слідство триває.