В Прикарпатському університеті встановлять меморіал Роману Гурику


В Івано-Франківську 4 жовтня проходитиме «Фестиваль пам’яті «Небесної сотні», ініціаторами проведення якого стали батьки загиблого Героя Майдану, студента Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Романа Гурика.

За два дні до проведення фестивалю, в день народження Романа Гурика, 2 жовтня о 18:30 за ініціативи ректора Прикарпатського університету Ігора Цепенди на території навчального закладу встановлять та урочисто відкриють меморіальну Стеллу.

Також студенти Інституту мистецтв ПНУ ім. Василя Стефаника покажуть театралізований реквієм «Україна є, Україна буде», присвячений «Небесній сотні», повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

Як розповів директор Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Анатолій Грицан, захід запланований на вечірній час, тому що хочуть використати часовий ефект.

«Коли буде темніти – ми створимо на цій території університету імітацію зоряного Майдану з допомогою ліхтарів, свічок та мобільних телефонів», - пояснив Анатолій Грицан.

Окрім цього, присутнім роздаватимуть книгу-реквієм "Небесна сотня", з якою вже мали змогу ознайомитися в США та Європі. Також, як запевнив народний депутат Олександр Шевченко, цю книгу скоро зможуть отримати і близько 50 тисяч прикарпатських сімей.

"Феномен Небесної сотні є унікальним. І зараз, якщо кожен політик матиме цю книгу в якості настільної, то це неабияк вплине на ефективність їх роботи", - зауважив керівник центру "Хочу жити" Роман Савчак.

Нагадаємо, 20 лютого 2014 року в Києві на Майдані героїчно загинув студент Прикарпатського університету Роман Гурик. Цього року йому мало виповнитися 20 років.