В сусідів краще? Як виглядають графіки вимкнень на Прикарпатті та в інших областях


З жовтня росія обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури, аби залишити українців у темряві і холоді. Через пошкодження "Укренерго" запровадило в усіх областях графіки стабілізаційних відключень.

Тож українцям доводиться тепер жити за графіком включень електрики. На Франківщині це здебільшого 4 години без світла, 2 - з електрикою. У кращому випадку, коли вистачає лімітів, то діє графік 4 на 4. Тобто, чотири години з електрикою, та чотири - без.  Втім, прикарпатці в соцмережах нарікають нібито в інших областях графіки продумані набагато краще, або й взагалі немає вимкнень. Чи так це насправді, розбиралась кореспондентка Бліц-Інфо.

В першій частині ми розглянемо графіки в сусідніх областях заходу України. Перш за все варто зауважити, що різні області по-різному підійшли до формування графіків. Хтось оприлюднює їх на добу, а хтось відразу на тиждень.

Отож, розпочнемо з сусідньої Львівщини. Багато користувачі соцмереж хвалять їх графік, адже він іде одразу на тиждень і можна спланувати що і коли робити.

Немає опису.

Втім, як пишуть в соцмережах самі львів'яни, графіки дуже незручні і їх часто не дотримуються:

"Брехня повна, графіки ці до одного місця. Коли хочуть включають, коли хочуть виключають. Проспект червоної калини - одні будинки включають по графіку, а інші - на дві години пізніше".

"Ці графіки зовсім не діють. Вимкнули світло о 13.00 і станом на 22.41 його немає. Хоча, у графіку зелений колір…".

"А поясніть, будь ласка, місто Бібрка, світло було 4 години за дві доби! Це взагалі нормально?"

"Чомусь під ваше "можливе відключення" попадає завжди лише 3 група. У Червонограді від суботи 17.00 до неділі 7.00 не було світла. Подали лише на годину 23.20-00.20. Ви знущаєтеся? Вчора під такі ж "санкції" мала попасти 2 група, але їм так не відключали на 16 годин. Де справедливість???"

"То зробіть так, як в інших областях, щоб це не було підряд !І наведіть лад у районах, а то коли вимикають лише 40% міста, а решта сяє, то до одного місця вага економія!!!!!"

"В суботу і неділю в Пустомитах що червоний, що білий, ба навіть зелений було відключення!!!! За добу 4 год світла!!!!! Це просто жах!!!! Графіки!!!! Для чого??? Для кого???? Якщо зовсім не відповідають тому, що подаєте????"

Далі розглянемо графіки на Тернопільщині. Тернопільобленерго також оприлюднює графіки вимкнень на тиждень.

 Немає опису.

Згідно з графіками світло мали б вимикати на три години, і ще три години можливе вимкнення. Втім, за словами самих тернополян, світло вимикають на шість годин і на три вмикають:

"Великі Гаї 12 год немає світла"

"Цікаво, а чого у львівській області виключають світло на 4 години, а в Тернополі вирішили на 6??"

"То нащо їх оприлюднювати? І що це за аварійне відключення на дев'ять годин?"

У Чернівецькій області енергетики виділили аж 18 груп. Розібратися що й до чого тут доволі складно. Загалом в більшості груп графік виходить 4х2, 3х3 без світла. 

Зображення завантажується...

Та за словами самих буковинців, графіків буковинські енергетики теж не дотримуються:

"А я просто не розумію навіщо стільки груп? Щоб що? Навіть в Києві їх менше, а у нас на одну громаду 15 тис. жителів аж 5 груп, і графіків ніхто не дотримується, таке враження, що рулетку крутять".

"Сьогодні збільшення лімітів для Чернівецької області. АТ Чернівціобленерго чому графіки такі як вчора? Чотири нема, два є? Кому збільшили?? І не два є, а практично 1,5 так, як ви вмикаєте з півгодинним запізненням"

"Ну лиш хотілось дякую сказати і знову підстава! Графік свій ви хоч самі дивитесь? Люди ж розраховують свій час на відміну від вас!!! Мали відключити в 07.00, натомість відключили в 06.23! Ну як ще можна це назвати? Добрим словом і подякою точно не назвеш!"

"А можна просто дотримуватися того нещасного графіку? Вимкнули в 19.02, вже 23.33 і світла немає. 17 черга! Тут все дуже просто - зробіть НОРМАЛЬНІ графіки і припиніть знущатись над людьми!!!"

"Таке відчуття, що ви кожен день знущаєтесь! Жодного разу не було дотримання графіка! Вчора, наприклад в Садгорі годину було, а годину не було! Ви так вчора приколювались? Якщо в вихідний день нема світла майже цілий день, поясніть мені як можна передбачити хто і що включить"

На Закарпатті ситуація з графіками і вимкненнями така ж як і в інших областях. Люди також обурюються нібито несправедливим розподілом годин зі світлом у чергах і недотриманням графіків:

"Дуже много нема світла. Чому не мож так зробити як у Франківську 4 год є світло 2 немає"

"Ви взагалі совість маєте ? Чому на в м. Мукачеві в. Філатова та в. Сеченова немає по 12-18 годин світла ???!! Те щьо ви виставляєте графік це одне, а вони можуть співпадати з реальністю ???? Всі ми розуміємо стан з станом в Україні та відновленням з електропостачанням в інших областях, але це вже занадто !!!! Не хай виключайте лише по декілька годин, а не на цілий день або сутку !!!!!! Визначіться та складіть РЕАЛЬНІ ГРАФІКИ. Ваша дитина теж сутками мерзне в дома ????? Садики де маленькі дітки які сидять на холодні землі це нормально ???? Візьміться, будь ласка, за розум та будьте людьми"  

"Ваші вот ці графіки вже ніхто не дивиться толку 0.....як із вас.."

gr.png

В Хмельницькій області, як і на Прикарпатті енергетики оприлюднюють графіки на добу. 

 Як і в інших областях, мешканці пишуть в соцмережах, що на практиці не все так гарно, як на картинках обленерго.

"Толку з того графіку, якщо його не дотримуються"

"Це не 4/4, це 2 год світло, а 6 год немає світла..."

"Чудовий графік, цікаво, людям з 3 черги спати не лягати, чи не ходити на роботу, щоб хоч побачити світло?"

"Там де сірим та жовтим світло є-4год,але якщо не вкладаємося в ліміт, то те що сіре - світла може не бути. Тоді вийде 2 год світло є"

На зображенні може бути: ‎текст «‎4eprи/ roAиHи 01-03 03-05 05-07 07-09 09-11 11-13 13-15 15-17 17-19 山口 19-21 21-23 23-01 IV Pודם 小 小 cBиTлa Hemae cBиTлa moжe He 6yTи moжлиBa noxи6Ka Ha piBHi 15 15-30 xBилиH, RKo noTpί6Hи AлR nepemиKaHHR 4epr. å cBиTлo €‎»‎

На Волині графік теж 4х4. Втім, люди скаржаться, що оприлюдненого графіка практично не дотримуються.

"Не знаю що то за графік ну то повний капець. Короче, по графіку з 6 до 10 год ранку, 8: 20 уже вимкнули, правда не знаю як то далі, за яким графіком Радію тим, у кого співпадає..."

"А у нас ще як вночі виключили....мали включити в 10, а в 14 виключити. 12.30...ще не включали... Тепер видно чекати 18....наступного включення... В нашому будинку вже який день тричі за добу виключають.... А сьогодні видно треба ще більше економити)))) Бо вже 8 годин підряд сидимо без світла".

"Навіщо ви їх взагалі друкуєте, якщо не дотримуєтеся, людям тільки плани руйнуєте, ГРАФІК для того і існує, щоб його виконувати. А у вас напевно для докладу у КИЇВ"

"Змінюйте/ чередуйте хоч інколи часові проміжки. Вмикають світло дома - вимикають в школі. І то вже тиждень в один і той же ж час вимикається світло вранці. Як дітям виходити на онлайн уроки? Можна якось це продумати, щоб чергувати райони"

В Рівненській області графік вимкнень/увімкнень оприлюднюють на дві доби і він також 4 на 5. Тобто, 4 години зі світлом, та 4 - без.

Втім мешканці нарікають, що графіки не змінюються протягом тривалого часу і люди змушені сидіти без світла в один і той же час щодня:

"Будь ласка, міняйте години вимкнення світла. Важко з малими дітьми цілий вечір протягом місяця без світла! Дякую"

"І так — дійсно можете розглянути можливість ротації графіків — аби час від часу слоти відключень для різних районів/громад змінювались (якщо це реально)" 

"По можливості максимально дотримуйтесь графіків (хоча б зараз, коли це реально робити). У соц. мережах всюди пишуть, що ситуація по країні значно покращилась, що для Рівненщини вже БІЛЬШІ ліміти виділили і навіть десь там НЕ вимикали по графіках (не знаю, де), в сенсі у Рівному. Але Рівненський район — вдень плюс-мінус окей і дякую, що хоч так, а от вночі постійно нема поза графіком. Або вмикають пізніше, або вимикають раніше (на пару годин), або і те, і те одночасно. Я вважаю, що якщо графіки по якихось часових слотах НЕ працюють у 90% випадків, то рахуйте, що цих графіків нема, а значить, треба їх виправляти, хай навіть у бік погіршення. Хай краще буде поганий чесний графік, ніж добрий, але не працюючий. Людям, які намагаються покращувати ситуацію з електрикою, ще раз дякую!"

Тож як видно з аналізу західних областей, у сусідів ситуація зовсім не краща і проблеми з графіками є всюди. Тут, як каже народна приказка, у сусіда і трава зеленіша.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.

Завжди цікаві новини!