Харків, Суми, Дніпро, Полтава: В кількох областях України після вибухів зникло світло


Ввечері 11 вересня по всій території України лунала повітряна тривога. У кількох областях пролунали вибухи, опісля - почала зникати електрика.

Так, користувачі соцмереж пишуть про проблеми зі світлом у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській областях. Деякі голови обласних адміністрацій вже підтвердили, що ворог завдав удару по критичній інфраструктурі.

Так, про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Різниченко.

"Деякі міста та громади області залишилися без світла. Росіяни ударили по енергетичній інфраструктурі. Не можуть змиритися з поразками на полі бою.
Та ми впораємося. Уже працюють усі служби. Відновимо все з максимально можливою швидкістю", - написав Різниченко.

У Полтавській області вибухи пролунали у Кременчуцькому районі. Очільник Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив, що протиповітряна оборона збила російські ракети. У деяких мікрорайонах Полтави відсутнє водопостачання та електропостачання. 

"Світло та водопостачання по області скоро будуть відновлені. Енергетики вже працюють", -  запевнив Дмитро Лунін, що незабаром вони будуть відновлені, енергетики вже працюють. 

Після вибухів у Харкові теж зникло світло. Очільник Харкова Ігор Терехов повідомив, що окупанти поцілили по інфраструктурному об'єкту Харкова, унаслідок чого у багатьох районах міста зникло світло. Через це також немає води — не працюють помпи. Комунальники вже працюють над усуненням ушкоджень.

У такій темряві зараз місто Харків (фото з соцмереж)

Немає опису.

"Це підла та цинічна помста російського агресора за успіхи нашої армії на фронті, зокрема – у Харківській області", - написав Терехов.

Керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький також повідомив, що напруга в електромережі впала по усій Сумській області. Він пояснив, що електросистема області залишається нестабільною через руйнування в результаті ворожих бомбардувань у березні. Місцевим жителям рекомендують за можливості вимкнути електроприлади та іншу побутову техніку для уникнення її пошкодження.

Також удари по підстанціях підтвердив радник голови ОП Михайло Подоляк у Twitter та заступник очільника Офісу президента Кирило Тимошенко в Telegram.

 "Прямі умисні удари по критичній цивільній інфраструктурі, зокрема по найбільшій Харківській ТЕЦ-5, – це безумовний прояв тероризму Росії та її бажання масово залишити мирних громадян без світла й тепла. Така боягузлива "відповідь" за втечу власної армії з поля бою. Двома крилатими ракетами поцілили по об'єктах критичної інфраструктури під Харковом", - написав Подоляк.

Разом з тим, Тимошенко повідомив, що без світла лишилася низка областей: Харківська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська та частково Донецька.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!