В Україні воюють 3,5 тисячі російських військових, - Гелетей


Станом на 14 вересня на території України воюють 3,5 тисячі російських військових.

Про це на прес-конференції повідомив міністр оборони України Валерій Гелетей, передає Еспресо.TV з посиланням на «Укрінформ».

"За інформацією розвідки, кількість російських військовослужбовців в Україні на сьогодні становить…  3,5 тисячі військових", - сказав міністр.

За його словами, до цього числа входять і російські військовослужбовці, які посилюють підрозділи терористів "ДНР" та "ЛНР".

"Саме вони зараз керують підрозділами "ополченців". Вони є наводчиками, вони є командирами підрозділів, вони є тими, то направляє високоточну зброю, хто керує реактивною артилерією, адже для цього потрібно мати особливі знання", - заявив Гелетей.

Разом з тим він зазначив, що майже три тижні тому в Україні перебувало вдвічі більше російських військових: "25 серпня у другій половині дня (початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну – ред.), за нашою інформацією, ми вже мали на території України 6 посилених батальйонно-тактичних груп ЗС РФ, а це понад 6,5 тисяч людей", - сказав міністр.

На його думку, Мінські домовленості та спостереження ОБСЄ примусили Росію зменшити свій військовий контингент на Донбасі.

"Після подій в Іловайську, після відповідних домовленостей, після присутності представників місії ОБСЄ, Росія демонстративно показала, що відводить війська. Але ж ми не контролюємо територію державного кордону, тож в одному місці вони виходять, а в іншому – заходять, і цей процес іде постійно", – наголосив Гелетей.

При цьому, зазначив він, на кордоні з Україною Росія постійно знаходиться понад 25 тисяч своїх військових.