Вчені з'ясували, де живуть найплаксивіші діти


Найплаксивіші діти живуть у Великій Британії, Італії, Канаді та Нідерландах. Найспокійніші - у Данії, Німеччині і Японії.

Дитячий плач досліджували британські науковці з Ворікського університету. Про це повідомляє 42.tut.by. Результати дослідження вчені опублікували у журналі The Journal of Pediatrics.

Критерієм дитячого плачу стали кольки. Вони ґрунтуються на теорії доктора Весселя. Згідно з нею, часта причина тривалого дитячого плачу - кольки. Вони починаються протягом перших трьох тижнів життя і тривають 3 год на день.

Дослідники проаналізували дані про майже 87 тис. немовлят з різних країн. Вони підрахували, скільки діти плачуть на добу в різних культурах. Виявилося, що в одних країнах на перших двох тижнях життя малюки плачуть 30 хв на день. В інших - до 5 год.

У Великій Британії від кольок страждали 28% малюків у перші два тижні життя. У Канаді - 34,1% в один місяць. В Італії - 20,9% у два місяці. Найнижчі показники зареєстрували в Данії - 5,5% і Німеччини - 6,7% в 3-4 тижні.

У середньому діти плачуть 2 год на день протягом перших двох тижнів. На шостому тижні життя час плачу становить 2 год 15 хв. На четвертому місяці - 2 год 10 хв.

Дослідники не можуть назвати певних причин, що викликали таку різницю. Вони варіюються від соціальної нерівності до більшої відповідальності батьків за турботу про малюка і генетичних факторів.