Ведмідь Юра, якого забрали у притулок «Синевир», живе у малій клітці й потребує кращого раціону


Ведмідь Юра, якого забрали з туристичного комплексу «Байка» у притулок «Синевир», живе у малій клітці і потребує кращого раціону.

Як передає Укрінформ, про це повідомив екскурсовод Гуцульщини, мешканець міста Косів Андрій Перкатюк у Фейсбуці на сторінці «місто КОСІВ».

«В цю неділю ми провідали нашого друга, якого, сподіваємося, тимчасово забрали в реабілітаційний центр ведмедів на Закарпаття в НПП "Синевир"… Що неприємно здивувало, що в Юри зараз мала клітка і він повинен пробути там аж місяць (лікарський догляд)! Його раціон також бажає бути кращим», - стверджує Перкатюк.

За його словами, косівчани привезли Юрі смаколики – мед, варення, яблука і бурий цьому дуже зрадів.

«Наш Юра наймасивніший ведмідь серед 35 ведмедів, шерсть доглянута, самі доглядальники не розуміють, як до них потрапив такий доглянутий ведмідь», - зауважив Перкатюк і пообіцяв, що косівчани й надалі відвідуватимуть Юру.

Про те, що ведмідь Юра наразі перебуває у меншій клітці, ніж та, з якої його забрали у Косові, кореспонденту Укрінформу підтвердив керівник ГО «Еко-Галич» та заступник директора Галицького НПП Володимир Бучко.

На його переконання, Юру потрібно було лікувати у туристичному комплексі «Байка», а потім перевезти у центр «Домажир», як раніше і планували з фахівцями та власником тварини, оскільки для Юри там найкращі умови. Адже у ведмедя не лише ожиріння, але й сліпота.

«Як вони (у «Синевирі» - ред.) будуть соціалізовувати сліпого ведмедя з іншими?», - дивується Бучко.

Як повідомляло агентство, передати Юру у ведмежий притулок власник тварини погодився під тиском екоактивістів. Ведмідь проживав на території туристичного комплексу «Байка» у вольєрі з двома барлогами і перебував під наглядом ветеринарів, бо від народження мав вади зору.

Раніше Державна екологічна інспекція Карпатського округу повідомляла про те, що спільно зі спеціалістами ветеринарної служби здійснила позапланову перевірку Косівського туристичного центру «Байка». Інспектори надали припис відпочинковому комплексу привести умови утримання ведмедя до чинного законодавства. У разі невиконання припису протягом місяця Держекоінспекція обіцяла вилучити тварину, яка буде передана до спеціалізованого центру.

14 квітня бурого ведмедя Юру привезли у Центр реабілітації у ННП «Синевир» на Закарпаття. У Юри виявили ознаки ожиріння — він важить понад 400 кг. Фахівці вважають – це від того, що утримували ведмедя в тісній клітці, де він мало рухався.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!