Велике недобудівництво? На обійсті Степана Бандери майже зупинилася реконструкція


Історико-меморіальний музей імені Степана Бандери у Старому Угринові включили у перелік об'єктів, які мали відреконструювати в Україні до 30-ї річниці Незалежності.

У рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» тут збудували флагшток, висотою 50 метрів. Також у планах була реконструція будівлі та благострій території, яку також розпочали. За даними ОДА, кошторисна вартість об’єкта - понад 24 мільйони гривень. Проєктом передбачено утеплення цокольної частини зовнішніх стін і підпірних стінок, прокладання технологічних інженерних мереж, благоустрій території.

Втім, як виявилося, після зведення та відкриття флагштоку на День незалежності, роботи там фактично не ведуться. Про це зайшла мова під час засідання бюджетної комісії обласної ради, пише Бліц-Інфо. Як відзначили депутати, фінансування йшло не лише з держбюджету, а й обласного.

"Настільки я розумію, закінчилися гроші і роботи не ведуться. Може як зараз прийшла субвенція з держбюджету, то щось будуть робити", - відзначив голова бюджетної комісії Назарій Іванів.

Присутній на засіданні голова облради Олександр Сич зауважив, що роботи призупинилися після заміни голови ОДА.

"Настільки я знаю, там і проєктанти, і підрядник чомусь були з Дніпропетровської області. Нам сказали, що якщо обласна рада дає гроші, тоді й з держдбюжету будуть виділені. Мова йшла про 20 мільйонів, якщо я не помиляюся. Але адміністрація помінялася і все зупинилося. Чому коштів не виділяють, мені незрозуміло, бо ми свою частину виділили", - відзначив Сич.

"Ну вже як почали, то нехай закінчують. Там все розбито - ні зайти, на проїхати. Ну як таке лишати? Йде зима, люди будуть їхати до музею на 1 січня, а там таке твориться", - обурився депутат Роман Ткач.

Відтак, бюджетна комісія вирішила протокольним дорученням звернутися до облдежрадамістрації та управління капітального будівництва, аби отримати інформацію щодо вартості проєкту, проведених робіт, підрядника та сум, які вже були виділені і скільки ще потрібно, аби завершити всі роботи.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!