Верховний суд обрав нового голову замість Князєва


Головою Верховного Суду під час позачергового пленуму ВС обрали суддю Станіслава Кравченка, який є також головою Касаційного кримінального суду у складі ВС.

За це проголосували 108 суддів із 148 присутніх на позачерговому пленумі, передає кореспондент Укрінформу.

Кравченка обрали головою ВС строком на чотири роки.

До цього учасники пленуму затвердили список із кандидатів, відповідно до якого на пост голови Верховного Суду претендували чотири судді ВС: Альберт Єзеров, Іван Міщенко, Станіслав Кравченко та Наталія Коваленко. Після того, як список кандидатів на пост голови ВС був затверджений голосуванням суддів, кожен із кандидатів виступив із промовою щодо своєї програми.

Кравченко поінформував, зокрема, про свій досвід роботи суддею і на адмінпосаді. "Усі серйозні рішення я як голова суду буду приймати лише після детальних консультацій із іншими головами касаційних судів", – запевнив він.

Після цього відбулося голосування, за результатами якого найбільше голосів набрав Кравченко – 108. За суддю Міщенка присутні віддали 14 голосів, за Коваленко – 13, Єзерова – 2.

Як повідомлялося, 15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду. Правоохоронці затримали голову ВС Князєва та вилучили 2,7 млн дол.

16 травня під час пленуму Верховного Суду 140 суддів підтримали висловлення недовіри Князєву. Судді також ухвалили постанову пленуму ВС про припинення повноважень Князєва.

17 травня Вищий антикорупційний суд відмовився задовольнити скаргу захисту Князєва на його затримання.

18 травня Вища рада правосуддя задовольнила подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання дозволу на утримання Князєва під вартою.

Того ж дня Вищий антикорупційний суд обрав Князєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 107 млн 360 тис. грн.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!