Весільний танець з Нової Зеландії став хітом


Відео з весілля в новозеландському Окленді стало хітом YouTube. Гості церемонії виконали традиційний танець місцевого корінного населення маорі.

Танець називається хака і виглядає вкрай експресивно. Чоловіки в стильних костюмах кричали, висовували язики, тупотіли ногами і корчили пики, повідомляє BBC.

Білошкірий наречений Бенджамін Армстронг і його наречена-маорі Аалія спочатку дивляться на танцюючих хаку гостей з деяким здивуванням, але потім самі стають частиною загальних веселощів. Наречений виходить до танцюючих і починає слідом за ними агресивно гримасувати, а його наречена піднімає руки в ритуальному танці. Вона майже плаче, але, як стає зрозуміло через кілька секунд, це сльози радості.

Пізніше молодята зізналися, що ніхто не попередив їх про такий дивний "подарунок". Танець потай від пари зрежисерували шафер і родичі нареченої. Втім, 21-річна Аалія і 24-річний Бен сказали, що неймовірно вдячні близьким за таке шоу.

Традиційний танець новозеландського корінного народу маорі з давніх-давен виконувався, щоб підняти бойовий дух танцюючих, а також залякати їх ворогів. Сьогодні хаку перед кожним матчем танцюють гравці збірної Нової Зеландії з регбі. До речі, новозеландці чемпіони світу з регбі - і це також підняло популярність хаки у всьому світі.