Весна: прикарпатські дорожники латають ями


Колектив філії «Мостова експлуатаційна дільниця» ДП «Івано-Франківський облавтодор» ліквідував аварійну ситуацію на металевому об’їзному мосту в м. Косові, що на автодорозі Татарів — Кам’янець–Подільський. А філія «Калуський райавтодор» уже найближчим часом приступить до тимчасового аварійного ямкового ремонту на автотрасі державного значення Бурштин — Калуш.

Попри ускладнену ситуацію з фінансування дорожньої галузі облавтодор розпочав ремонтні роботи на шляхах Прикарпаття, передусім на автомобільних дорогах загального користування державного значення. Як повідомила прес-служба  підприємства, відповідно до наявних ресурсів робітники стараються ліквідувати ями, що утворилися за зиму на дорогах. Тимчасовий аварійний ямковий ремонт проводять, використовуючи піщано-гравійні суміші, щебінь та холодний асфальтобетон. 

Основне завдання, яке ставить адміністрація облавтодору, — це забезпечити умови для безпечного проїзду транспорту на найбільш аварійно-небезпечних ділянках автодоріг.
На 3 березня тимчасовий аварійний ямковий ремонт бригади підприємства провели зокрема на автодорогах державного значення Миколаїв — Калуш (на всій ділянці в межах області), Татарів — Кам’янець-Подільський (ділянка в межах смт Ворохта), Стрий — Мамалига, де вифрезерували ділянки пошкодженого полотна в межах Снятина і відновили покриття сумішшю білого щебеню з відходами від фрезерування, та Снятин — Тязів — ділянка в межах Городенки, яку заасфальтували холодним асфальтобетоном. 

На автошляхах Снятин — Тязів у Снятині і Стрий — Мамалига — між Снятином і Заболотовом — дорожники тепер ведуть роботи з водовідведення, що мають запобігти інтенсивному руйнуванню дорожнього покриття.

Галичина