Ветеран «Айдару» заявив, що у ВЛК йому приписали «вагітність»


Військовий Станіслав Дехтяр (позивний Уксус), який втратив на війні ногу, заявив, що хірург військово-лікарські комісії приписав йому непридатність до військової служби за пунктом про «вагітність».

Про це він розповів в інтерв’ю Online.UA, пише Громадське.

За словами Дехтяра, він не одразу помітив, що лікар-хірург написав йому в рішенні ВЛК непридатність згідно з пунктом А статті 73 розкладу хвороб військово-лікарської комісії (ВЛК), тобто через вагітність. Він припускає, що це була машинальна помилка.

«Лікар-невропатолог написав, що у мене скарга на відсутність правої нижньої кінцівки, саме скарга. Сюр? Сюр. Потім, коли ми трохи вчиталися, що мені інші лікарі понаписували, [виявилося] лікар-хірург написав визнати мене непридатним згідно зі ст. 63 пункт а — це ампутація, і ст. 73 пункт а — це вагітність з ускладненнями», — розповів Дехтяр.

Він зазначив, що це є прикладом «бардаку» в медичних службах, які вирішують подальшу долю військових.

«Напевно, найбільша неповага, яка у нас існує до ветеранів, це ВЛК і МСЕК. Ти маєш буквально бігати за цими людьми, щоб кожен лікар написав тобі своє заключення. Це повна маячня», — сказав Дехтяр.

Станіслав Дехтяр родом із Борислава, що у Львівській області. Після початку великої війни записався до Тероборони Збройних сил України, хоча був без військового досвіду. Підписав контракт з 24 окремим штурмовим батальйоном «Айдар».

Спочатку Станіслав служив під Вугледаром, а потім його перевели на Бахмутський напрямок. У серпні 2022 року, під час оборони позиції, військовий зазнав важкого поранення, внаслідок якого втратив ногу.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!