Від початку року 38 ветеранів та членів їхніх сімей отримали гранти на власну справу


Нещодавно Державним центром зайнятості було визначено переможців десятого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів згідно програми «Власна справа», за результатами якого Івано-Франківська область знову у п’ятірці лідерів серед регіонів з найбільшою кількістю прийнятих позитивних рішень.

Від початку 2024 року позитивні рішення щодо надання коштів мікрогранту на започаткування або розвиток власної справи вже отримали 367 жителів Прикарпаття, в тому числі 17 внутрішньо переміщених осіб. Після отримання коштів мікрогранту дані особи створять 739 робочих місць.

Щодо реалізації програми з надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу для ветеранів та членів їхніх сімей «Грант для ветеранів», то від початку року вже 38 заявників з Івано-Франківщини отримали позитивне рішення Державного центру зайнятості щодо надання їм коштів гранту. Серед отримувачів гранту 25 учасників бойових дій та 13 дружин ветеранів. Після отримання коштів гранту дані особи створять на Прикарпатті 87 нових робочих місць.

Урядовий проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць. Отримати мікрогрант/грант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми мікрогранту/гранту.

Консультації з питань сфери зайнятості, зокрема щодо процедури подання заявки та отримання грантів ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33. Контактні телефони та адреса підрозділів обласної служби зайнятості за посиланням https://is.gd/u0nOYN.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!