Відеокарта: як вибрати оптимальний варіант?


За якість та швидкість відтворення графічної інформації на комп'ютері відповідає відеокарта. Цей елемент може бути вбудованим у материнську плату або окремим, з різними характеристиками.

Щоб вибрати оптимальний за якістю та вартістю варіант, перш за все треба визначитися з завданнями відеоадаптера. 

Для чого потрібна відеокарта?

Карти можуть бути двох видів:

- інтегровані;

- дискретні.

Найдешевші моделі комп'ютерів, призначені для виконання офісних завдань, оснащені інтегрованими адаптерами. Такі чіпи дозволяють працювати з офісними програмами, переглядати картинки та шукати інформацію в інтернеті.

Для перегляду відео, роботи з відеороліками та зображеннями, ігор необхідна дискретна карта. Вона має власний графічний процесор, не використовує ресурси центрального процесору. Оснащена відеопам’яттю, у якій зберігаються файли для швидкої візуалізації даних.

Як вибрати відеокарту?

Різні моделі карт від AMD та Nvidia можна вибрати на сайті https://allo.ua/ua/videokarty/. Якщо вам потрібна універсальна відеокарта, яка зможе впоратися з фільмами та простими іграми, зверніть увагу на дискретні моделі з обсягом пам'яті від 2 Гб та розрядністю шини від 64 біт. Якщо ви шукаєте адаптер для сучасних ігор та роботи з відео, обирайте моделі з пам'яттю від 8 Гб та шиною від 256 біт. Чим більшими будуть ці значення, тим швидше пристрій впорається з передачею та візуалізацією даних. На користь продуктивності також працює активна система охолодження процесора.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!