Відновлення і будівництво мостів цьогоріч не пріоритетне для Прикарпаття


Область знову залишиться без відремонтованих автошляхів та мостів?

Кореспонденти «Бліц-Інфо» вже не одноразово писали про аварійні мости на теренах Івано-Франківщини.  Кожного року Служба автомобільних доріг області сподівається на достатнє фінансування для ремонту дорожніх об’єктів, однак необхідної суми досі немає.

Наразі на Прикарпатті залишається не відремонтовано 18 мостів, які зазнали руйнувань ще у 2008 році під час повені. І ймовірно, що цього року  - це не першочергове завдання влади.

Як повідомили кореспонденту «Бліц-Інфо» в службі автомобільних доріг Івано-Франківської області роботи на об’єктах розпочаті, але через відсутність достатнього фінансування жодне будівництво не завершене.

Крім того, в області необхідно здійснити поточний середній ремонт мостів в с. Татарів (а/д Мукачеве – Львів), с. Криворівня (а/д Татарів – Кам'янець-Подільський), с. Незвисько (а/д Лука – Коломия), с. Джурів (а/д Іллінці – Джурів). На ці ремонтні роботи мостів необхідно близько 14 мільйонів гривень.

«Для завершення будівництва даних штучних споруд (мостів) необхідна сума становить 225 млн. грн. в цінах 2008 року. Таких коштів ми не маємо. Наразі по методиці, затвердженої Наказом Мінінфраструктури і Мінфіну від 21 вересня 2012 року, яка виключає людський фактор в розподіленні коштів, виділено 62,5 млн. гривень на всю область (тобто на 4 110 км автомобільних доріг та штучних споруд на них), що становить 45 % у порівнянні з 2013 році», - зазначають у службі автомобільних доріг.