Виконавча служба візьметься за Буру через захоплення земель лісгоспу


Паркан довжиною більше кілометра обгороджує 3 гектари державної землі в селі Рибне. За ним – приватна охорона. По периметру – система відеоспостереження.

Цю територію лісового фонду завбільшки 5 футбольних полів наприкінці 2000-х захопив місцевий кримінальний елемент Ігор Халаменда, відомий в бандитських колах на прізвисько Бура. Але сьогодні послідовна позиція прокуратури у відстоюванні державних інтересів дає зрозуміти, що епоха схем і привласнення державного майна закінчилася – Халамеда зобов’язаний власним коштом розібрати кам’яну огорожу і передати землі лісовому господарству.

Нещодавно адвокати Халаменди отримали нищівну поразку в Апеляційному суді Івано-Франківської області. Представники Феміди підтвердили законність рішення Тисменицького районного суду, яке зобов‘язує Буру повернути в державну власність 3 гектари заповідної території. Рішення вступило в законну силу 30 червня.

Згідно з рішенням суду, Халаменда зобов’язаний демонтувати огорожу на землі, яка належить лісгоспу, та повернути землю в державне користування.

Інтереси держави в цій справі захищає перший заступник прокуратура Івано-Франківської області. Саме він звернувся з позовом до Тисменицького районного суду про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою біля села Рибного, яка належить ДП «Івано-Франківське лісове господарство».

Справу розглянули 11 лютого 2020 року. Той день для Бури став провалом. Суддя Марія Хоминець прийняла рішення зобов'язати демонтувати огорожу і надати лісгоспу доступ до державного лісу. Так прокуратура отримала законні підстави вимагати виконання рішення суду та залучати до цього виконавчу службу.

Проте сам Халаменда не спішить повертати захоплену землю у власність лісгоспу. Тому за Буру незабаром візьмуться державні виконавці. З дня на день Тисменицький районний відділ державної виконавчої служби розпочне процес виконання рішення.

Непохитність позиції першого заступника прокурора Івано-Франківської області лише додає шансів, що інтереси держави таки будуть захищені. А державні виконавці з уже скоро повернуть землі лісового фонду з рук кримінального елемента Бури у законне користування лісовому господарству.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!