Винищувачі НАТО сім разів за тиждень перехоплювали російські літаки


З 29 березня по 4 квітня винищувачі повітряної поліції НАТО сім разів піднімалися в повітря для перехоплення російських військових літаків у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Литви, пише Громадське.

Так, характерними особливостями перехоплень було те, що російські літаки вимикали транспондери та не мали плану польоту, а екіпаж міг не підтримувати радіозв'язок.

Зокрема, 29 березня винищувачі Альянсу перехопили літак Іл-38 і два літаки Су-27. Перший летів з материкової частини Росії у бік Балтійського моря, а потім повернувся назад. СУ-27 вилетіли з Калінінграда і повернулися туди ж. Того ж дня винищувачам НАТО знову довелося перехоплювати два СУ-27, які летіли з Калінінграда.

30 березня повітряні сили Альянсу перехопили Іл-20. Він летів з материкової частини Росії в Калінінград. А 31 березня літаки НАТО перехопили Іл-20, що летів з Калінінграда на материкову частину Росії, два Су-27, що летіли з Калінінграда та повернулися назад, а також літак Ту-134.

Того ж дня повітряні сили НАТО знову піднялися у повітря. Вони перехопили Іл-20, що летів з материкової частини Росії в Калінінград. А 2 квітня винищувачі НАТО піднімалися в повітря ще двічі. Вони перехопили Іл-20, Іл-76 та Ан-26, які летіли з або в Калінінград.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!