Віртуальна Софія стала символом всіх дітей війни


В даний час в усьому налічується 250 мільйонів дітей, які не за чутками знають, що таке війна. З 19,5 мільйона біженців половину складають діти.

ЮНІСЕФ вирішила створити збірний образ такої дитини у віртуальному світі. За допомогою такої інформаційної компанії намагаються привернути увагу до цієї проблеми.

Про це повідомляє Znaj.ua з посиланням на Мashable. 3D-анімаційну дитину створювали на основі 500 фотографій реальних дітей від регіонів, в яких ведуться конфлікти. Над образом працювали аніматори з фільмів "Планета мавп" і "Аватар".

ЮНІСЕФ вирішив назвати дитину Софія, тому що це було найпопулярніше ім'я в усьому світі в минулому році.

Читайте також: Європа навертає мусульман у християнство

"Ми створили Софію, щоб люди змогли побачити обличчя дітей, яких торкнулася війна", - наголосив заступник виконавчого директора ЮНІСЕФ Швеція Пер Вестберг.

Софія є символом для всіх дітей-сиріт, для тих, хто був змушений покинути свої будинки через конфлікти, перестав рости через відсутність нормального харчування і хто мріє ходити в школу.

Відео з її участю починається фразою: "Знайомтеся, це Софія. Це дитина, яку ніхто ніколи не бачив, а про її біди ніхто не говорить ".