Віслюки в Кенії ходитимуть у підгузках


Якщо у розвинених країнах населення потерпає від великої кількості машин, забруднегого повітря і подорожчання бензину, це ще не означає, що у менш індустріалізованих та менш просунутих державах з чистим повітрям та відсутністю потоку транспорту людям живеться простіше.

Як приклад – новий наказ муніципалітету в окрузі Ваджір на північному сході Кенії. Місцева влада зобов'язала власників віслюків під час їх перебування поза межами двору одягати тваринам підгузки, повідомляє ВВС.

Виявляється, видаючи таке розпорядження, керівники діяли "на благо населення". У регіоні, де віслюки є основним видом транспорту, проблема забрудненості вулиць тваринними фекаліями є дуже серйозною. Нове правило якраз спрямоване на те, щоб утримувати в чистоті свіжу автодорогу з асфальтовим покриттям.

Після такого вердикту влади багато хто з мешканців задумається, йти пішки у справах чи витрачатися на підгузки для віслюка. У Кенії більша частина населення живе за межею бідності, тож тепер навіть такий бюджетний вид транспорту може стати їм не по кишені.