Війна забрала життя ще трьох захисників з Прикарпаття


В бою з окупантами віддали життя троє воїнів з Івано-Франківщини.

Болюча звістка вкотре прийшла у Загвіздянську громаду. Цяк Микола Юрійович (16.12.1998р.н.), житель с. Підлісся, віддав своє життя за волю України. Про це повідомив голова громади Володимир Ружанський.

"Спочатку була звістка "зник безвісти", але надія швидко згасла. На жаль, наш воїн загинув у Бахмутському районі, Донецької області. Співчуття рідним і близьким.🕯 Вічна пам‘ять Герою! Час і дату приїзду траурного кортежу, а також час і дату похорону буде повідомлено пізніше",- написав голова.

На зображенні може бути: 1 особа, військова форма та на відкритому повітрі

Невимовне горе, розпач і нестерпний біль прийшли у Калуську громаду від чергової жахливої звістки про загибель захисника-воїна, калушанина Ігоря Панасенка.

Старший солдат ПАНАСЕНКО Ігор Олексійович родом з села Вікняни на Тлумаччині, а жив в Калуші. Служив за контрактом з 2019 року. Під час війни був навідником мотопіхотного батальйону однієї з військових частин ЗСУ. А 17 березня Ігор ПАНАСЕНКО загинув, загинув як Герой. Це трапилось під час ведення бою з військовими формуваннями російського окупанта на Донеччині.

"Наш захисник з честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народу та Україні. Для 56-річного Ігоря ПАНАСЕНКА оборона нашої держави стала справою життя, його покликанням. Ігор добровільно став на захист України ще в 2019 році, уклавши контракт на військову службу. І сьогодні наша уся громада у невимовній скорботі низько схиляє голови, вшановуючи полеглого Героя. Висловлюємо співчуття родині Ігоря ПАНАСЕНКА, всім близьким йому людям у цьому непоправному горі",- кажуть в Калуській міській раді.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

На Запорізькому напрямку загинув військовослужбовець з Прикарпаття Іван Шпинта. Цю інформацію Суспільному підтвердив голова Пасічнянської територіальної громади Андрій Гунда.

З його слів, Іван Шпинта народився 7 липня 1980 року в селі Пасічна Надвірнянського району. Став на захист України з початку повномасштабного вторгнення. Військовослужбовець був молодшим сержантом у 102 окремій бригаді Сил територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського.

Іван Шпинта загинув 20 березня 2023 року в Запорізькій області під час ракетного обстрілу військовими РФ. У бійця залишилися двоє синів та дружина.

На війні загинув військовослужбовець з Прикарпаття Іван Шпинта

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!