Вийшов офіційний трейлер документальної стрічки про Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла


В Україні на великі екрани вийде документальний фільм про полеглого легендарного захисника, Героя України Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла.

Офіційний трейлер стрічки вже з’явився на YouTube-каналі UFD Independent Films.

Фільм розкаже історію легендарного Дмитра Коцюбайла, який пройшов Революцію Гідності, у 18 років долучився відправився на фронт захищати Україну від окупантів.

«За 9 років війни Дмитро став легендарним командиром, який в своїй сміливості і самовідданості слугував прикладом для багатьох побратимів. Фільм розповідає історію життя великого воїна, показує еволюцію його становлення, як патріота і воїна», — йдеться в описі.

Творці фільму зазначають, що у документальному фільмі показано, що вплинуло на формування Да Вінчі та як йому вдалося створити один з найефективніших підрозділів на фронті - окремий батальйон Вовки Да Вінчі.

Для створення фільму використали архівні записи з захисником, а також взяли інтерв'ю у його рідних, знайомих, побратимів. Також про Да Вінчі розповів колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Дмитро Коцюбайло народився в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади. На війні Дмитро з 18 років, туди потрапив одразу після Революції Гідності. У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької области, після одужання повернувся на фронт. До початку повномасштабного вторгнення був добровольцем, потім вступив у ЗСУ. Вісім років готувався сам та готував інших до "великої" війни.

30 листопада 2021 Дмитро Коцюбайло був відзначений званням Героя України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

У 2022 році отримав звання молодшого лейтенанта.

Загинув Дмитро Коцюбайло 7 березня 2023 на Бахмутському напрямку. Йому було 27 років. Поховали Героя на Аскольдовій горі в Києві.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!