Військовослужбовиця Оксана Рубаняк увійшла до рейтингу лідерок "УП100.Сила жінок"


21-річну поетесу та письменницю з Прикарпаття, яка боронить Україну, журі відзначили у категорії "Захисниці".

Оксана Рубаняк сьогодні обіймає посаду командирки одного з підрозділів ЗСУ. До великої війни дівчина працювала у департаменті молодіжної політики та спорту при Івано-Франківській міській раді. Також писала прозу і поезію та видала дві поетичні збірки – "Орнаменти долі" та "Назустріч смерті", пише УП.

На момент повномасштабного вторгнення дівчині було 19 років. Тоді вона записалася в територіальну оборону Івано-Франківська, де допомагала патрулювати місто. 

Пізніше Рубаняк вступила до ЗСУ та стала кулеметницею у 72-й ОМБр імені Чорних Запорожців, де була єдиною жінкою у кулеметному взводі. 

Дівчина з позивним "Ксена" брала участь у бойових завданнях на Вуглегірській ТЕС, у Зайцевому, а також на Бахмутському, Мар’їнському та Вугледарському напрямках. 

У березні 2023-го року, під час артилерійського обстрілу у Вугледарі Ксена отримала поранення. Лікування та реабілітацію вона проходила у Івано-Франківську, після чого знову повернулася на фронт. 

"Я дуже хочу, щоб ця боротьба закінчилася саме на моєму поколінні. Я щиро вірю в це, тому що ми заплатили і продовжуємо щодня платити велику ціну за свободу. І попереду ще довгий шлях до звільнення українських земель", – ділиться у соцмережах Рубаняк. 

Нещодавно Ксена стала героїнею діджитал-обкладинки журналу Vogue Україна, який присвятив весняний випуск людям та справам, які надихають. На ній рудоволоса дівчина позує у військовій формі. 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!