Власне житло: більшість іванофранківців живуть на своїх квадратних метрах


Не секрет, що на сьогодні придбання власного житла стало потребою №1 для більшості українців. Мешканці Івано-Франківська в цьому питанні також не є виключенням.

Стрімка урбанізація та орієнтація на європейські цінності зумовили ситуацію, коли люди все частіше прагнуть відійти від традиційної для українців так званої великої сім’ї (коли декілька поколінь родини мешкають під одним дахом) і мати власне окреме житло.

Відтак, потреба придбання квартири є найбільш актуальною для молодих людей, які створюють власні сім'ї і хочуть жити окремо від батьків, а також для інвесторів, які хочуть отримувати прибуток.
Однак, деякі люди віддають перевагу орендованій квартирі. Пропонуємо розглянути переваги та недоліки власного житла та орендованого.

Оренда квартири

Орендована квартира – один з варіантів проживання окремо від батьків чи родичів. Зазвичай, орендованій квартирі віддають перевагу люди, котрі не збираються жити в одному місті тривалий період часу.
В Івано-Франківську вартість оренди однокімнатної квартири в новобудові становить 4500-8000грн. На ціну впливає розташування квартири, її стан, що входить у вартість, облаштування меблями, сантехнікою та ін. Та окрім ціни оренди щомісяця доведеться сплачувати комунальні послуги, в опалювальний період цифра сягатиме до 2000 грн. За рік доведеться витрачати до 120000грн. (4 роки оренди дорівнюють сумі власної квартири вартістю 17000дол.).

Власна квартира

Своя квартира – це в першу чергу, власний комфорт та впевненість у завтрашньому дні. В орендованій квартирі завжди є ризик того, що власник захоче збільшити ціну, або передумає здавати квартиру і тоді взагалі доведеться шукати інше житло. З власною квартирою, зрозуміло, такого не буде. Та й облаштовувати власну квартиру дорогими меблями, сантехнікою та елементами декору набагато приємніше, ніж орендовану.
Купівля власної квартири не тільки дозволить економити на оренді, але й формує у вас наявність ліквідної нерухомості – квартири, яку в майбутньому можна вигідно перепродати чи здавати в оренду та отримувати пасивний дохід.
Зараз забудовники пропонують квартири на різній стадії готовності. Можна купити квартиру в готовому будинку і одразу приступати до ремонту. Наприклад, в мікрорайоні Пасічна доступні готові до ремонту трикімнатні квартири в Містечку Соборне, де можна ще й скористатись програмою розтермінування, а також у центрі міста в Районі Manhattan.
Можна купити квадратні метри на стадії будівництва та зекономити до 30% від вартості. В Івано-Франківську за вигідною ціною можна придбати квартиру в новому ЖК Фемелі Плаза (центральна частина міста), Шоколад (вул. Сєченова) та Комфорт Парк (м-н Пасічна), де якраз стартував продаж у секціях 13 та 16.
Купівля власної однокімнатної квартири від надійного забудовника blago developer обійдеться від 363800грн. Це значно менше, ніж доведеться витратити за декілька років орендування квартири. А якщо скористатись програмою розтермінування, то спочатку потрібно оплатити тільки суму першого внеску (30%), а решту сплатити впродовж періоду, який узгоджується індивідуально.
Як засвідчує статистика, зібрана фахівцями Конфедерації будівельників України на сьогоднішній день 86,3 % українців володіють власним житлом. Зауважимо, що цей показник є досить високим і перевищує показники багатьох країн Європейського Союзу.

Купити квартиру в Івано-Франківську від надійного забудовника blago developer можна в ЖК Авторський, Main House, Family Plaza, Chocolate, Comfort Park, Паркова Алея, районі Manhattan або котеджному містечку Franko River Club, елітному комплексі Royal Hall та Parus.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!