Воїн з Надвірної Юрій Пурдик отримав "Золотий хрест" від Головнокомандувача ЗСУ


Військовослужбовець окремої механізованої бригади Юрій Пудик отримав почесний нагрудний знак “Золотий хрест” з рук Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Про це повідомив міський голова Надвірної Зіновій Андрійович.

"Захисник проходить військову службу в окремій механізованій бригаді до якої потрапив ще в квітні 2022 року за мобілізацією з того часу постійно бере участь в бойових діях. Завдяки цивільним навичкам керування квадрокоптером воїн зумів самостійно в бойових умовах освоїти управління іншими типами безпілотних літальних апаратів. Завдячуючи наполегливості і постійній самопідготовці, Юрій професійно виявляє ворожі цілі і корегує вогонь української артилерії. Щиро дякуємо Юрію за службу, силу духу та відвагу. Нехай Господь і надалі оберігає та дарує відважному воїну сили для виконання поставлених завдань на благо нашої України",- написав мер.

На зображенні може бути: 4 людини

Довідково: "Золотий хрест" - почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України.  

Нагрудним знаком «Золотий хрест» нагороджуються особи рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України за успішне виконання бойових завдань під час проведення об'єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, бездоганне несення бойового чергування, вартової (внутрішньої) служби у повсякденній діяльності.

Нагрудним знаком можуть нагороджуватися повторно, при чому загальна кількість нагороджень не має перевищувати трьох разів. У разі повторного нагородження особі вручається металеве зображення золотого кольору «Гілка дубового листя», яке розміщується на стрічці нагрудного знака.

Нагрудним знаком, як правило, нагороджуються особи, які раніше нагороджувалися нагрудним знаком «Сталевий хрест» або у разі здійснення особою визначного вчинку.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!