Воїна з Надвірної Андрія Ломпаса нагородили "Золотим хрестом"


Захисника Андрія Ломпаса відзначили почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України "Золотий хрест".

Про це повідомив міський голова Надвірної Зіновій Андрійович.

"Дякуємо воїну світла за силу духу та відвагу. Низько вклоняємося за неоціненний внесок в оборону держави. Пишаємося, тим, що жителі Надвірнянської громади є вірними синами України та її гордістю",- написав мер.

На зображенні може бути: текст

Довідково: "Золотий хрест" - почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України.  

Нагрудним знаком «Золотий хрест» нагороджуються особи рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України за успішне виконання бойових завдань під час проведення об'єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, бездоганне несення бойового чергування, вартової (внутрішньої) служби у повсякденній діяльності.

Нагрудним знаком можуть нагороджуватися повторно, при чому загальна кількість нагороджень не має перевищувати трьох разів. У разі повторного нагородження особі вручається металеве зображення золотого кольору «Гілка дубового листя», яке розміщується на стрічці нагрудного знака.

Нагрудним знаком, як правило, нагороджуються особи, які раніше нагороджувалися нагрудним знаком «Сталевий хрест» або у разі здійснення особою визначного вчинку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!