Волонтери Косівщини зібрали майже 8 тонн вантажу для бійців до Великодніх свят


Щоб на передовій відчули турботу тилу, гуцульський дух Христового Воскресіння.

Сім поросят та 70 кг яловичини закупили волонтери Косівського району напередодні Великодня. Вже виготовили 150 кг ковбаси, шинку та майже 700 півлітрових банок м’ясної консервації. А ще смалець, сало, паштети. Для цього знадобилося ще рису, квасолі, гороху, гречки. Заготовили все це добро для доставки на фронт, для бійців на передову і зоні проведення ООС, пише Голос України.

Кошти на м’ясні вироби збирали всім миром. Голова Косівської територіальної громади Юрій Плосконос закликав допомогти грошима на придбання м’яса, а волонтерки Ольга Гарасим’юк та Юлія Таринська із командою організували все необхідне.

«М’ясні вироби готували в селі Пістинь відомі майстри Василь Максимчук, Василь Чужак та Василь Мельничук. Вони волонтери з досвідом, ще з Майдану. Допомагали інші побратими. Звісно, треба було помічників та й усього іншого: банок і кришок, спецій, круп. Майже тиждень працювали. Так багато заготовили, як ніколи», – розповідає волонтерка з досвідом Ольга Гарасим’юк.

Хтось допомагав із коштами, інші передавали домашні консервації, сир, масло, фабричне і власноруч виготовлене печиво. Долучилися майже всі навчальні заклади, медики, підприємницькі структури із Косівської громади. Значна кількість допомоги надійшла із сусідніх Рожнівської, Космацької, Яблунівської та Кутської ТГ.

Зібрали дитячі малюнки, великодні кошички та рушники на них, предмети побуту й особистої гігієни, цвяхи, плівку та навіть скоби. Ще до всього – крашанки і писанки, паски. Загальний вантаж – майже 8 т. Його на передову повезуть трьома бусами.

Дмитро Малкович (у центрі) – серед дітей із Рожнівського ліцею. 

Поїде на передову й волонтер Дмитро Малкович. Він живе в селі Вижній Березів, має дружину та доньку. На Майдані після поранення втратив одну ногу, воював, нещодавно ампутували другу. Пересувається на візку, а часто його просто на руках переносять побратими. Активний чоловік допомагає в роботі. А до бійців на передову просто рветься.

Хоч є й цілком байдужі до благодійної акції, навіть представники місцевої влади. Мовляв, щомісяця відраховують на потреби армії півтора відсотка військового збору, то що ще треба. А є ще такі, що медалі за волонтерство мають, щоч до справжнього меценатства далекі.

У Великодній четвер усю зібрану допомогу освятять священники з різних парафій Косівщини. Та й повезуть усі ці подарунки бійцям. Щоб і вони відчули турботу тилу, гуцульський дух Христового Воскресіння. Та легше здобули перемогу.

Людмила СТРАЖНИК.

Івано-Франківська область.

Фото Ольги Гарасим’юк. 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!