Вони – цвіт України і краса: Олександр Сич привітав "Пласт" з 110-ю річницею


Сьогодні Національна скаутська організація України "Пласт" відзначає 110-ту річницю свята Першої Пластової Присяги.

Голова Івано-Франківської обласної ради, пластун Олександр Сич привітав членів організації зі 110 річницею і відзначив, великий внесок "Пласту" в українську національно-визвольну боротьбу.

"СКОБ, дорогі друзі і подруги пластуни! Вітаю всіх нас і всю українську спільноту зі славним ювілеєм 110-річчя Українського Пласту! Тільки подумати – 110 років!!! За цей час сотні тисяч українців стали вихованцями Пласту. Десятки тисяч із них – активні учасники національно-визвольних змагань. Чого тільки важать імена пластунів Степана Бандери і Романа Шухевича! Вихованці Пласту – активні учасники розбудови Української держави. Вони – в епіцентрі Революції на граніті, Помаранчевої революції та Революції гідності. А сьогодні вони – в епіцентрі російсько-української війни. На жаль багато із них полягли смертю Героїв і вже спочивають на Вічній Ватрі. Ми маємо ким гордитися.  Вірю, за нами майбутнє! І вірю, майбутнє України – з нами! З ювілеєм, друзі і подруги! Слава Україні!",- каже Олександр Сич.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня набрали чинності положення Закону України «Про основи національного спротиву». Одне із завдань Руху опору  — військово-патріотичне виховання громадян України. Найстаршою та найвідомішою молодіжною організацією, метою якої є сприяння всебічному патріотичному вихованню й самовихованню української молоді, є НСОУ «Пласт». 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!