Ворог ставить за мету прорив нашої оборони на Покровському напрямку — Головнокомандувач ЗСУ


Генерал-полковник Олександр Сирський під час тижневого перебування на Східному фронті побував практично в усіх бригадах Покровського, Курахівського, Времівського, Торецького, Краматорського напрямків, а також тих, які ведуть бої у Вовчанську та під Харковом.

Про це сам Головнокомандувач повідомив 2 липня у своєму фейсбуці, пише АрміяInform.

«Насамперед хочу висловити вдячність солдатам, сержантам і молодшим офіцерам, які несуть чи не весь тягар активних боїв. Скрізь тривають жорсткі бойові дії різної інтенсивності», — повідомив Олександр Сирський.

За його словами, у порівнянні з попередньою поїздкою два тижні тому, додався Торецький напрямок, де воїни 95 десантно-штурмової бригади героїчно кожного дня суттєво зменшують чисельність атакуючих орд противника.

«Складною залишається ситуація на Покровському напрямку. Противник, ставлячи за мету прорив нашої оборони, в черговий раз провів заміну ударних частин, штурмові загони яких повністю втратили боєздатність та продовжив наступальні діі», — розповів Головнокомандувач ЗСУ.

За словами Олександра Сирського, попри високі втрати у бронетехніці, ворог продовжує її використання у поєднанні з інтенсивним вогнем артилерії та ударами fpv дронів.

«Попри посилення наших підрозділів резервами, цей напрямок потребує постійної уваги та забезпечення додатковою кількістю боєприпасів і вогневих засобів. На інших напрямках інтенсивність бойових дій знизилася, разом з тим лінія активного фронту збільшилася», — зауважив Головнокомандувач ЗСУ.

За його словами, мета поїздок на фронт полягає у вивченні ситуації безпосередньо в районах бойових дій, оперативному розв’язанні проблемних питань без бюрократичних процедур, вивченні бойового досвіду наших військ та впровадження його в процес підготовки військовослужбовців та підрозділів, а також надання дієвої допомоги командирам у плануванні та веденні бойових дій.

«На даний час основним проблемним питанням для командирів будь-якого рівня є комплектування частин і підрозділів вмотивованими, якісно підготовленими військовослужбовцями», — розповів Олександр Сирський.

На його думку, ще одним проблемним питанням є забезпечення сучасними засобами РЕБ і військової ППО, спроможної ефективно боротися з БПЛА противника.

«Водночас, на нашому боці є перевага у кількості і якості бойових коптерів, насамперед бомберів та FPV дронів, та майстерність операторів, які їх застосовують. Це запорука нашого успіху та збереження життя бійців», — запевнив Головнокомандувач ЗСУ.

Він повідомив, що вже почали реалізацію пропозицій щодо удосконалення системи тактичної медицини та її інтеграції у вертикаль Медичних сил, що дасть Силам оборони певні переваги в оперативності та якості надання медичної допомоги.

Ще одним важливим напрямком змін є адаптація програми базової підготовки військовослужбовців щодо дій в умовах повного панування дронів на полі бою.

Також спланована чергова зустріч з командирами підрозділів БПЛА щодо обміну досвідом з питань застосування та подальшого розвитку цього перспективного виду зброї.

«Дякую кожному воїну за стійкість, мужність і надзусилля, які вони докладають для виконання бойових завдань та наближають нашу Перемогу», — підсумував Олександр Сирський.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!