Ворог впроваджує у вишах профільні предмети, як атакувати енергетику в Україні — Михайло Федоров


росія постійно розвивається та посилює атаки не лише на державний, але й на приватний сектор. Відтак, ворог активно впроваджує у своїх університетах профільні предмети, як атакувати конкретну сферу енергетики в Україні або ж банківську сферу.

Як передає АрміInform, про це віцепремєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров повідомив під час Київського міжнародного форуму з кібербезпеки-2024 «Стійкість під час кібервійни».

За словами Михайла Федорова, аби протидіяти цьому, необхідно не лише виходити на різні рівні взаємодії, але й оновлювати законодавство.

— Нам дуже важливо проводити Хакатони, які активно проходять в Україні, незважаючи на широкомасштабне вторгнення. Також нам дуже важливо відкривати сферу кіберзахисту для приватного сектору. Тому що приватний сектор генерує постійні інновації для захисту нашої країни, — повідомив міністр.

Він наголосив на тому, що система кібербезпеки потребує більшого фінансування.

— Дуже важливо, що Україна витримала удар росії не лише на землі, але й у кіберпросторі. Нещодавно додаток “Дія” перетнув позначку у 20 мільйонів користувачів, ми постійно запускаємо сервіси та продовжуємо цифровізувати популярні послуги,— зазначив Михайло Федоров.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!