Ворог знову б'є по енергооб'єктах: У кількох містах України - вибухи, зникло світло


У середу, 23 листопада близько 13-ї по всій Україні оголосили повітряну тривогу - росіяни знову намагаються знищити нашу енергосистему.

Про кілька вибухів у столиці вже повідомив голови Києва Віталій Кличко.

"Влучання в один з інфраструктурних об‘єктів столиці. Ще кілька вибухів у різних районах столиці. Рятувальні служби та медики слідують на місця. Залишайтеся в укриттях! Повітряна тривога триває", - написав Кличко. 

Як зазначається, у деяких районах Києва немає світла. Енергетики повідомляють про екстрені вимкнення. КМВА повідомляє, що внаслідок влучення пошкоджена 2-поверхова будівля. Три людини загинули та одна постраждала.

Також вибухи чули у Львові. Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, все місто - без світла.

"Чекаємо додаткову інформацію від енергетиків. Можуть бути перебої з водопостачанням. Залишайтесь в укриттях!", - закликав Садовий.

Також про вибухи повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

"Вінницька область під обстрілом ворога - об’єкти критичної інфраструктури! Залишайтесь в укриттях!" - йдеться у Телеграмі Борзова. 

Також у Телеграм-каналі українці пишуть про перебої зі світлом, водою та мобільним зв'язком у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі, Харкові, Миколаєві, Запоріжжі, Хмельницькому, Луцьку, Чернігові, Житомирі та інших містах.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив  у Telegram, що росія підняла в повітря стратегічні бомбардувальники Ту-95. 

За попередніми даними Повітряних сил, станом на 13.20 було зафіксовано не менше 15 пусків російських ракет.

В Офісі президента України Володимира Зеленського відреагували на російські ракети, випущені по Україні в середу. Кажуть, що тільки наївні невдахи терористи можуть так відверто зізнаватися, що вони терористи.

Читайте також: Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму

А тим часом "Прикарпаттяобленерго" повідомило, що в області екстрено введені графіки аварійних вимкнень для усіх 10 черг області.

Це означає, що спрогнозувати увімкнення електропостачання неможливо. Електропостачання буде відновлено лише за командою НЕК «Укренерго»

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!