Воронезький трибунал: Надія Савченко відповість за Майдан та ЄС перед Путіним


В Росії починають власний гротескний "нюрнберзький процес" над "київською хунтою". Головним фігурантом на ньому стане українська льотчиця Надія Савченко.

На жаль, український "солдат Джейн" Надія Савченко, над якою в російському Воронежі розпочали судилище, навряд чи, стане єдиним фігурантом цього псевдонюрнберзького процесу. Тепер стає зрозумілим навіщо терористи беруть полонених серед українських активістів та військових. Усім їм приготована роль підсудних і "справа Савченко" має перерости в масштабний процес над цілою Україною. По суті, це буде спроба зробити один з наймасштабніших пропагандистських трюків часів Путіна. Цільовою аудиторією трюкачів будуть як росіяни, так і Захід. Почнуть з доведення причетності Савченко до вбивства російських журналістів (до таких речей чуйними будуть, як самі росіяни, так і західний обиватель), а закінчать обвинуваченнями у масових вбивствах "мирних мешканців Донбасу" та "торгівлею органами". Свідками виступатимуть кілька десятків "ряжених" представників "тисяч біженців" з України, про яких сурмить російська преса. Одним словом, картинка буде забезпечена гарна.

Вже вражає брехливістю сама початкова "легенда", яку придумали російські пропагандисти для Надії Савченко - виявляється вона спочатку займалася "етнічними чистками" на Донбасі, потім перевдягнулася у біженку і проникла на територію Росії. Безперечно, щоб творити диверсії. Ця легенда мусить приховати нестиковку - між полоном Савченко у терористів в Україні і її появою в Росії.

Сумнівно, що у всю цю брехню повірить офіційний Захід, який підтримуватиме (утім, не надто активно) намагання МЗС України визволити Савченко, але не заради нього влаштовується ця вистава. Вона розрахована на широкий західний загал.

І знову Україна програватиме інформаційну війну з РФ. Тому що саме Україна вже давно мала започаткувати свій власний "нюрнберзький процес" - над вбивцями майданівців та їхніми російськими партнерами, над причетними до анексії в Криму, над реальними терористами і диверсантами, яких зараз кожен день затримують на Донбасі і, зрештою, по всій Україні. Чому ми не бачимо їх "стройные ряды" на лавах підсудних? Чому вони не розповідають в суді, хто і як їм постачає зброю? Чому цю зброю з російськими серійними номерами не демонструють в суді? Де цей публічний масштабний процес над цілою російською агресією, який можна було би показати західному обивателю, пересічному мешканцю Донбаса, усім? Його немає. Ми як завжди на крок позаду Росії. І тепер будемо змушені знову захищатися у ролі "відповідачів". 

Еspreso.tv