Врятувати свиню. Фанати хочуть захистити тварину, яка обікрала нудиста


Ельза - зараз, ймовірно, найвідоміша дика свиня у світі. Вона має безліч фанатів, що борються за її порятунок від мисливців.

Ельза - ім'я свиноматки, яку переслідував німецький нудист у Берліні після того, як вона вкрала його пластиковий пакет з ноутбуком, пише BBC Україна.

Фото цієї кумедної пригоди на популярному пляжі у зеленому районі Берліна Grunewald стали вірусними у всьому світі - дехто навіть думав, що це сталося в Ірпені під Києвом.

Тоді свинці та її двом поросятам вдалося втекти.

Але місцева влада не виключає, що її, можливо, вже вбили разом з іншими кабанами.

Дикі кабани біля Тойфельзеє - озера в Grunewald - перестали боятися людей, пояснює менеджер місцевого лісового господарства Каті Каммер.

У бесіді з Берлінською телекомпанією Rbb24 вона сказала, що свиноматку потрібно "прибирати", тому що в Grunewald дуже багато диких кабанів, які можуть стати агресивними і заразити людей, зокрема, свинячою чумою.

Прибирати, додала вона, не означає переселити, тому що для цього потрібно відгородити територію парканом.

Щороку в Берліні відстрілюють до 2 тис. кабанів, сезон полювання починається восени.

Представник лісового господарства Grunewald Марк Франуш пояснив, однак, що свиноматку з поросятами не "приберуть" - принаймні, поки поросята не стануть достатньо дорослими, щоб самостійно дбати про себе.

"Ці дикі тварини заслуговують на нашу повагу, до того ж - їх не можна годувати", - сказав він.

Люди ж навпаки - годують диких кабанів яблуками і бутербродами, повідомляє Rbb24.

У неділю в Grunewald відбулася акція для порятунку Ельзи та її товаришів-кабанів.

Онлайн-петиція на сайті кампанії change.org зібрала понад 9 тисяч підписів. Її назвали "Врятуйте зухвалу, але мирну свиню Тойфельзеє!"

Організаторка петиції, Жанін Пастельорс, стверджує, що Ельза мирно поділяла свій життєвий простір з людьми протягом багатьох років.

І як показав недавній інцидент з нудистом, свиноматка - неагресивна.

"Вона мала достатньо сил, щоб серйозно поранити того чоловіка і, з точки зору свині, мала на це право! Але вона цього не зробила!" - каже Жанін.

Вірусні фото гонитви за ноутбуком зробила Адель Ландауер, яка показала їх нудисту - учаснику інциденту. Той засміявся, після чого дозволив їх опублікувати.

Нещодавно в Німеччині стався ще один незвичайний інцидент з кабаном: він заблукав і поплив у Балтійське море. А потім виплив на пляжі у Шенхагені, здивуваши відпочивальників.

Тварина вийшла на берег і атакувала чоловіка, який накинувся на неї з лопатою.

Водночас інші люди, що були поруч, почали захищати кабанчика і кричати: "Нехай біжить!"

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!