«Все для дівчат. Програмування також»: STEM is FEM провів модуль «IT: eLearning»


В якому напрямі розвивається онлайн-освіта? Які технології використовує? Які технічні фахівці потрібні їй сьогодні? Провідні представниці галузі відповіли на ці та багато інших питань слухачкам безкоштовного навчального модуля «IT: eLearning» від благодійного освітнього проєкту STEM is FEM.

Досвідчені розробниці, інженерки, проджект-менеджерки та інші фахівчині протягом двох днів знайомили дівчат з основами ІТ у сфері онлайн-освіти та ділилися власними історіями.

Анна Гердій працює front-end розробницею в освітній онлайн-платформі Preply - компанії, що стала партнером модуля. Інженерка розповіла, як не стати жертвою власних стереотипів.

«Коли мені було 16-17 років, я визначалася з тим, де мені навчатися. Я знала, що буду складати математику на ЗНО, вона в мене добре виходила. На той момент мій брат вже три роки вивчав програмну інженерію, але я чомусь не розглядала, що можу піти навчатися туди ж. Подалася на економіку. Бо у батьків і у мене самої були стереотипи, що програмування – це не для дівчат. Це неправда. Все для дівчат. Програмування також», – поділилася Анна Гердій.

Керівниця напрямку Аналізу даних в AXA International & New Markets Лорен Ромео додала, що варто остерігатися й протилежного – надмірної самовпевненості. Адже рівне з чоловіками право на успіх не скасовує того, що дівчатам доведеться так само важко працювати, аби його досягти.

«Розказувати історію завжди легко, але пройти свій шлях – дуже важко. Коли я здобувала ступінь доктора філософії, протягом 5 років це була важка праця. 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Я не хочу вас лякати. Насправді, в кінці все це винагороджується. Це дає привід пишатися собою. Усі зусилля, що ти доклала, усі сльози, безсонні ночі, переживання, в кінці дають відчуття задоволення. А подолання перешкод роблять стійкішими та сильнішими», – поділилася Лорен Ромео.

Завершальним етапом модуля став творчий конкурс. Завданням було створити прототип освітнього цифрового продукту – вебсайту або застосунку. Перемогу отримала запоріжанка Дар'я Ковган. Як приз дівчина отримала планшет Apple iPad, 200$ депозиту на навчання на платформі Preply та особисту зустріч із співзасновниками компанії.

«Найцікавіше те, що до сфери eLearning залучені не лише фахівці базових напрямків на кшталт вебдизайнерів чи front-end розробників. Тут широко застосовуються ще й найновіші технології штучного інтелекту та машинного навчання. Отже, кожен спеціаліст зможе знайти собі місце», – наголосив ініціатор STEM is FEM, засновник технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв.

Модуль реалізовано завдяки гранту «The girls' fund» від міжнародної організації We Are Purposeful, що бере активну участь у всесвітній кампанії UN Women «Покоління рівності».

STEM is FEM – благодійний освітній проєкт, що популяризує STEM-спеціальності серед українських школярок шляхом проведення безкоштовних освітніх заходів. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!