Всупереч волі міської ради виконавчий комітет відмовився припиняти скандальне будівництво на Мазепи 35/А


Секретар міської ради Микола Вітенко заявляє, що на черговому засіданні ради депутати розглянуть дії виконкому, що став на інший бік барикад від громади міста

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської міської ради.

Нагадаємо, що на останній сесії Івано-Франківської міської ради депутати доручили виконавчому комітету припинити скандальну забудову за адресою вул. Мазепи, 35/А. Відповідно до генплану міста за цією адресою передбачено три поверхи, а забудівник всупереч усім будівельним нормам уже добудовує восьмий поверх.

«На вчорашньому засіданні виконавчого комітету дане доручення міської ради не було підтримано. За те щоб припинити скандальне будівництво за цією адресою проголосувало тільки сім членів виконкому при необхідності дев’ять. Наголошую, що усі представники ВО «Свобода» у виконкомі виступили за припинення будівництва, однак на диво на засіданні не було міського голови, який захворів на один день, а всі інші присутні представники МВК, що працюють на постійних засадах проголосували проти цього рішення або утримались.

По цій справі паралельно ідуть суди і вчорашнє рішення виконавчого комітету могло б дуже підсилити сторону людей.

Ми в черговий раз переконуємося, що міська рада це одне, а виконавчий комітет це інше. Міська рада цю ситуацію розгляне на наступній сесії і я думаю, що депутати зроблять для себе висновки, адже наразі виходить так, що міська рада доручає своєму ж виконавчому комітету вчиняти одні дії, а він, уже не перший раз, всупереч намірам сесії вчиняє абсолютно інші» - заявив секретар міської ради Микола Вітенко.